ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήριο γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων

εργαστήριο-γαστρονομίας-και-τοπικών-726743

Πραγματοποιήθηκε χθες στις Μηλιές Πηλίου

Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία ως «άυλη κληρονομιά» ήταν το θέμα του εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ευδόξιο Μηλεών, στο πλαίσιο του διακρατικού έργου πολιτιστικού τουρισμού CHARTS – Πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG IVC της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ηγέτης εταίρος είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, κ. Κ. Παπαμαρκάκης, ο οποίος, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της περιοχής και τόνισε τη συμβολή του έργου στην τοπική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, κ. Κ. Χαλέβας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα αποτελέσματα του έργου θα αξιοποιηθούν για την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή του Πηλίου, προσφέροντας έτσι διέξοδο στην κρίση του κλάδου σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Θ. Φλέρης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, σημείωσε με τη σειρά του ότι η συνάντηση αυτή ήταν «ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην πολιτιστική πρωτεύουσα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τις Μηλιές, στην παρούσα συγκυρία της κρίσης».

Στην παρουσίαση των δράσεων – εκδηλώσεων του τριημέρου προέβη ο Συντονιστής του έργου CHARTS, κ. Μ. Βουγιούκας, δίνοντας έμφαση στη μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς της Σιδηροδρομικής Κληρονομιάς (Τρενάκι Πηλίου), της Γαστρονομίας και των Τοπικών Προϊόντων, καθώς και των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Εκπροσωπώντας τον ΕΟΤ, η κ. Νομπιλάκη, παρουσίασε το θέμα «Ελληνική Κουζίνα και Σήμα Ποιότητας», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να πιστοποιηθούν τα ποιοτικά στοιχεία της Ελληνικής Κουζίνας, στο πλαίσιο της στήριξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου