ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Παραμένουν μετέωροι ακόμα

μεταφορα-μαθητων-παραμένουν-μετέωρο-851206

Από μέρα σε μέρα η νομαρχιακή αρχή περιμένει την απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τις δαπάνες που απαιτεί η συνέχιση των μισθωμένων δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών των ΕΠΑΛ Φυτόκου και Αγριάς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας κάλεσε την Περιφέρεια να ερευνήσει το θέμα, ώστε να επαναρχίσουν τα μαθητικά δρομολόγια, τα οποία διακόπηκαν αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν εκτός νομιμότητας.
Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων των δύο περιοχών συνεχίζουν να είναι «μετέωροι» ως προς τις μετακινήσεις τους από και προς τις σχολικές τους μονάδες.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο μέσο της σχολικής χρονιάς και χωρίς να ευθύνονται, μετέφεραν στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με την αντινομάρχη Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, το προεδρείο της ΕΛΜΕ κατέθεσε την ανησυχία του για το φλέγον ζήτημα των μεταφοράς των μαθητών των ΕΠΑΛ. Από την πλευρά της τους ενημέρωσε ότι η Νομαρχία, πέραν των άλλων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια, ώστε η μεταφορά των μαθητών να συνεχιστεί με το ίδιο καθεστώς έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, εφόσον εξευρεθούν νόμιμες δαπάνες.
Σήμερα ή αύριο η Περιφέρεια αναμένεται να δώσει απάντηση. Την ίδια στιγμή, η κ. Οικονόμου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές των ΕΠΑΛ. «Θέλουμε να λήξει το ζήτημα που έχει προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση», ανέφερε η αρμόδια αντινομάρχης.
Εάν έως την Παρασκευή δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο νομάρχης και η αντινομάρχης Παιδείας πρόκειται την ερχόμενη Δευτέρα να επισκεφθούν τις δύο σχολικές μονάδες, ώστε να συζητήσουν το θέμα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τη διακοπή των δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών απασχόλησε την περασμένη Δευτέρα τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ταξ. Μποντός επισήμανε ότι λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. «Δεν μπορεί να περιμένουμε την αλλαγή της νομοθεσίας και κάθε άλλη χρονοβόρα διαδικασία, όταν ο κίνδυνος να καταφύγουν οι μαθητές στα μηχανάκια για τη μετακίνησή τους στο σχολείο είναι ορατός. Εάν γίνει ένα ατύχημα στον περιφερειακό, να δούμε τότε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε.
Το προεδρείο της ΕΛΜΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Θεσσαλίας, από τον οποίο έχει ζητηθεί και η δική του παρέμβαση προς την Περιφέρεια, ώστε να δοθεί η έκτακτη επιχορήγηση που απαιτείται για την κάλυψη της δαπάνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου