ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμός των κεντρικών της ΑΓΕΤ

αποκλεισμός-των-κεντρικών-της-αγετ-727047

Σε αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Παιανία προχωρά το σωματείο των εργαζομένων στην Χαλκίδα την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου στις 10 το πρωί με κύριο αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας και την ανάκληση των απολύσεων.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η Ομοσπονδία Τσιμέντου που την ερχόμενη εβδομάδα συγκαλεί ολομέλεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζει για τρίτο μήνα να απολύει εργαζόμενους, μέλη του σωματείου της Χαλκίδας, μετά τη γνωστή απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία του τσιμεντάδικου στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 32 απολύσεις κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπομένου από το νόμο ορίου 5% με τις τελευταίες 10 απολύσεις να έχουν γίνει τέλος Μαΐου.

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Χαλκίδας αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στην Παιανία Αττικής,(19,3 χλμ Λεωφόρου Μαρκοπούλου), την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις 10 το πρωί, με κύριο αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων.

Για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν ενημερωθεί ήδη όλα τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της Χαλκίδας καθώς και όλα τα σωματεία του Ομίλου προκειμένου να συνδράμουν με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφους πέντε κατά, έναντι μίας υπέρ το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, απέρριψε την αίτηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής, θυγατρικής της γαλλικής πολυεθνικής Lafarge, για την παροχή της αιτούμενης και απαραίτητης άδειας προκειμένου να προβεί στις ομαδικές απολύσεις των 229 εργαζομένων στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας που θα σήμανε και το οριστικό λουκέτο.

Αυτό «άνοιξε» ουσιαστικά το δρόμο στην εταιρεία να ξεκινήσει τις σταδιακές απολύσεις, αξιοποιώντας το διευθυντικό δικαίωμα, αφού οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι αποφασισμένοι για το οριστικό λουκέτο στη Χαλκίδα που ουσιαστικά «στέλνει» στην ανεργία 230 εργαζόμενους.

Η ΑΓΕΤ εξαρχής έχει υποστηρίξει ότι η παύση της λειτουργίας της μονάδας στη Χαλκίδα είναι επιβεβλημένη για οικονομικούς λόγους, λόγω της καχεξίας της εγχώριας κατασκευαστικής δραστηριότητας και αδυναμίας του ομίλου να διαθέσει την πλεονάζουσα παραγωγή στη διεθνή αγορά. Φέρεται ωστόσο να έχει αναλάβει δέσμευση ότι θα φροντίσει να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στα άλλα δύο εργοστάσια που διαθέτει στην Ελλάδα ( εργοστάσια Μηλακίου και Βόλου).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου