ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινή γιορτή και παζάρι στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

καλοκαιρινή-γιορτή-και-παζάρι-στο-ε-ε-ε-727117

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η καλοκαιρινή γιορτή αλλά και το παζάρι με δημιουργίες μαθητών των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου.

Οι 49 έφηβοι μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παρουσίασαν πλούσια θεατρικά δρώμενα στην κατάμεστη αίθουσα του σχολείου τους.

Παράλληλα στο καλοκαιρινό παζάρι παρουσιάστηκαν δημιουργίες των μαθητών από τα εργαστηριακά τμήματα Γεωπονίας, Κεραμικής, Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων και Αυτόνομης Διαβίωσης, που λειτουργούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ..

Η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου κ. Φωτεινή Γρηγορίου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια γιορτή σχεδιασμένη με κόπο και μεράκι από μικρούς και μεγάλους. «Μέσα από αυτές τις διαδικασίες μικροί και μεγάλοι μαθαίνουμε, πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουμε δεξιότητες και ταλέντα».

«Δεν είναι εύκολο πράγμα να συντονίζεις 49 έφηβους μαθητές μέσα σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής, ωστόσο είναι σπουδαίο πράμα να είσαι εκπαιδευτικός. Οι χαρούμενες όψεις των μαθητών μας είναι που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, γιατί όσο και να μας κόψουν τους μισθούς μας, την αγάπη των παιδιών δεν έχουν τη δύναμη ούτε καν να την αγγίξουν», κατέληξε η κ. Γρηγορίου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου