ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνεται η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων

ολοκληρώνεται-η-επέκταση-του-δικτύου-727311

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων στις Αλυκές, καθώς κοινοποιήθηκε η απόφαση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (Δ/νση Εκμετάλλευσης – Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Παραχώρησης) με την οποία παραχωρείται τμήμα του δημοσίου ακινήτου Α.Β.Κ. 584 στο Δήμο Βόλου.

Η συγκεκριμένη δημόσια έκταση συνολικής επιφάνειας 1054,02 τ.μ. βρίσκεται εντός της ζώνης του παλαιού αιγιαλού κατά μήκος της παραλιακής οδού Παπαδάκου στη συνοικία των Νέων Παγασών. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει την παραπάνω παραχώρηση εδώ κι ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας καλείται να εγκρίνει τους όρους της παραχώρησης καθώς και τον ορισμό του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Μεταξύ των όρων προβλέπεται η δεκαετής παραχώρηση «υπό την αίρεση ολοκλήρωσης της διορθωτικής πράξης εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου Βόλου, Π.Ε. Νέων Παγασών».

Έως την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής, ο Δήμος Βόλου θα καταβάλλει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου ετήσιο αντάλλαγμα για τη χρήση του παραχωρούμενου ακινήτου ισόποσο με το 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου