ΤΟΠΙΚΑ

Ρεβάνς αιωνίων μέσω κυπέλλου

ρεβάνς-αιωνίων-μέσω-κυπέλλου-851206

Μετά από μερικά μόλις 24ωρα οι δύο αιώνιοι του ελληνικού ποδοσφαίρου δίνουν ξανά σήμερα το βράδυ ραντεβού στο ίδιο γήπεδο για τον θεσμό του κυπέλλου, όμως αυτή την φορά σε ένα νοκ άουτ αγώνα σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής. Το σημερινό ντέρμπι, που θα ξεκινήσει στις 21:30 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», έχει την δική του «άγρια ομορφιά» με τους Πειραιώτες να αποζητούν την εξιλέωση για την εμφάνιση της Κυριακής και τους «πράσινους» με την ψυχολογία στα ύψη, να παρατάσσονται για να τελειώσουν αυτή την φορά ό,τι άφησαν μισό πριν τρεις μέρες. Στην μέση όλων αυτών ακόμη ένας τίτλος που κυνηγούν οι δυο αντίπαλοι, του κυπελλούχου Ελλάδας.

Με δυο αλλαγές οι γηπεδούχοι
Με δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε στο ντέρμπι του πρωταθλήματος θα παρατάξει την ομάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Τάκης Λεμονής. Ο Ζούλιο Σέζαρ θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Σίσιτς θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» προκειμένου να μετατοπίσει τον Τοροσίδη στο χώρο του κέντρου, όπου θα αγωνιστεί μαζί με τους Πατσατζόγλου (αμυντικό χαφ), Τζόρτζεβιτς (αριστερά), θα βάλει τον Βραζιλιάνο δίπλα στον Αντζα στην άμυνα, ενώ ο Πάντος θα πάει στο δεξί άκρο και ο Ζεβλάκοφ στα αριστερά.
Σε ό,τι αφορά στους τρεις της επιθετικής γραμμής, ο Σίσιτς θα βρίσκεται στο αριστερό άκρο, ο Λούα Λούα στο δεξί, ενώ Κοβάσεβιτς θα είναι η αιχμή του δόρατος. Στον πάγκο θα παραμείνει ο ντεφορμέ Λουτσιάνο Γκαλέτι, που όμως θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Στα ευχάριστα για τον προπονητή του Ολυμπιακού το γεγονός ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Φερνάντο Μπελούτσι αγωνίστηκε κανονικά στο προπονητικό «διπλό» των Πειραιωτών.
Πριν την προπόνηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία είδαν σε βίντεο το ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον προπονητή του Ολυμπιακού να αναλύει στους ποδοσφαιριστές τα λάθη, τα οποία επέτρεψαν στους «πράσινους» να δημιουργήσουν τόσες πολλές ευκαιρίες μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Μετά την προπόνηση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Σηφάκης, Αντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μενδρινός, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Κατσικογιάννης και Σίσιτς.

Φλερτ με Κάλενμπεργκ
Ο Ολυμπιακός φέρεται να εξετάζει την απόκτηση του Δανού μεσοεπιθετικού, Τόμας Κάλενμπεργκ, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο 24χρονος Δανός πήγε στη Γαλλία το καλοκαίρι του 2005 και έγινε αμέσως βασικό στέλεχος της Οσέρ. Φέτος στο Σαμπιονά έχει 20 συμμετοχές (18 βασικός /2 αλλαγή) και δυο γκολ, ενώ κλήθηκε σε όλους τους αγώνες της εθνικής του ομάδας στην προκριματική φάση του Euro 2008 (12 συμμετοχές / 1 γκολ).

Με Ποστίγκα στην αποστολή
Με στόχο να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση την Κυριακή, θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αυτή τη φορά για το θεσμό του Κυπέλλου. Είκοσι παίκτες συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Ζοσέ Πεσέιρο, ο οποίος φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται οι Ποστίγκα, Καραγκούνης, Ν’ Ντόι και Σιμάο. Εκτός, όπως αναμενόταν, έμεινε ο Μάτος. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν την προπόνηση με ζέσταμα και ασκήσεις 5 εναντίον 2.
Εν τω μεταξύ τις απαραίτητες εξηγήσεις για την περιβόητη φράση του παραμονές του αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό έδωσε στον αθλητικό εισαγγελέα χθες το μεσημέρι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη ατάκα ειπώθηκε στη διάρκεια φιλικής κουβέντας και πως πήρε διαστάσεις από τον Τύπο, ό,τι δηλαδή είχε υποστηρίζει και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες την επόμενη ημέρα του γεγονότος. Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σημιτζόγλου έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού και το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου