ΤΟΠΙΚΑ

Γκάφα για την Κίτρινη Αποθήκη

γκάφα-για-την-κίτρινη-αποθήκη-851206

Γκάφα ολκής αποκαλύφθηκε τις δύο τελευταίες μέρες αναφορικά με την απόφαση παραχώρησης της Κίτρινης Αποθήκης, που υπέγραψε πριν από τρία περίπου χρόνια ο τότε Υφυπουργός και νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός.
Οπως αποκάλυψε ακροθιγώς στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης, το κτίριο που παραχωρήθηκε στο Δήμο αφορά σε όλους τους ορόφους (υπόγειο, πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όροφο), όχι όμως και το ισόγειο!!!
Χθες ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έδωσε συνέχεια στο θέμα, δίνοντας στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο του τότε Υφυπουργού που έχει πρωτοκολληθεί και το οποίο τηρείται στα αρχεία του Δήμου με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2005.
Ειδικότερα στην παράγραφο 1 της απόφασης του κ. Κοντού επισημαίνονται τα εξής:
«Τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του υπογείου, πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου ορόφου, κτίριο που βρίσκεται στο Δήμο Βόλου στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Βασάνη, στον ομώνυμο Δήμο».
Κατόπιν τούτων ο Δήμαρχος Βόλου, προκειμένου να διορθωθεί η υπουργική απόφαση που ακυρώνει τον όποιο μελλοντικό σχεδιασμό για το κτίριο, απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό την παρακάτω επιστολή:
«Με την με αριθμό πρωτ. 5600 πε / 1-3-2005 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων παραχωρήθηκε η χρήση του κτηρίου που βρίσκεται στο Δήμο Βόλου, στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Βασάνη για χρονικό διάστημα 99 χρόνων.
Με την απόφαση αυτή στην παρ. 1 ορίζεται ότι παραχωρείται δωρεάν η χρήση του υπογείου, πρώτου δεύτερου, τρίτου και τετάρτου ορόφου και δεν γίνεται αναφορά για τη χρήση του ισογείου. Επειδή από το όλο πνεύμα και κείμενο της απόφασης δεν προκύπτει βούληση να εξαιρεθεί η παραχώρηση της χρήσης του ισογείου και για να μην υπάρξουν μελλοντικές εμπλοκές, παρακαλούμε για την συμπλήρωση της απόφασης με την προσθήκη της παραχώρησης και της χρήσης του ισογείου.
Μεταξύ των ειδικότερων όρων της δωρεάν αυτής παραχώρησης χρήσης, όπως αυτά περιοριστικά αναφέρονται στην παρ. 5 της ως άνω απόφασης, είναι και η απαγόρευση περαιτέρω διάθεσης της χρήσης του κτηρίου σε τρίτους.
Η άρση του όρου αυτού ή εν μέρει άρση του θα βοηθούσε και θα διευκόλυνε στην καλύτερη κι άμεση αποκατάσταση του κτηρίου.
Εν κατακλείδι, σημειώνει στην επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Βόλου, ο Δήμος Βόλου έχει τη βούληση και την πρόθεση της αποκατάστασης του κτηρίου σε κάθε περίπτωση.
Παρακαλούμε, καταλήγει ο Δήμαρχος Βόλου, να μας γνωστοποιήσετε τη δυνατότητα υλοποίησης του ως άνω αιτήματός μας και να διευκρινιστεί, συμπληρωθεί η ως άνω απόφαση με την παραχώρηση και της χρήσης του ισογείου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου