ΤΟΠΙΚΑ

Εγινε θέμα το “Πρώτο Θέμα”

εγινε-θέμα-το-πρώτο-θέμα-851206

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεοπτική εκπομπή του «Κίτρινος Τύπος» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιος.
Ο κ. Πούλιος ανέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαρία Γκανέ να ελέγξει αν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του κ. Τριανταφυλλόπουλου, που είπε ότι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του πρότεινε να μην εμπλέξει τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Κλαδά στην υπόθεση Ζαχόπουλου με αντάλλαγμα να λυθούν εκκρεμότητες του δημοσιογράφου κ. Θέμου Αναστασιάδη με την εν λόγω υπηρεσία.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων δηλώνει ότι κατόπιν πληροφοριών προχώρησε σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθεί το θέμα της κατάθεσης μεγάλου ποσού σε μετρητά από δημοσιογράφο.
Η έρευνα -όπως αναφέρει ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων- διεξάγεται από 02.11.2007 και στο διάστημα αυτό έχουν γίνει όλες οι επιβαλλόμενες ενέργειες. Ο δημοσιογράφος, μετά το πέρας του πρώτου σκέλους της έρευνας, κλήθηκε αρχικά προφορικά την 28.12.2007 και κατόπιν με έγγραφο της 31.12.2007 να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ο Ειδικός Γραμματέας της Υπ.Ε.Ε.-καταλήγει η ανακοίνωση- δε σχολιάζει αναφορές για το πρόσωπό του, όταν αυτές συμπλέκονται με διεξαγόμενη έρευνα από την υπηρεσία.
Πάντως, ο κ. Κλαδάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε λόγο για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση και για καμία υπόθεση υπήρξε συναλλαγή ή πρόθεση συναλλαγής με οποιονδήποτε». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να διερευνήσει τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν και τον αφορούν.
Από την πλευρά του, ο Θέμος Αναστασιάδης εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ψευδή, κακόβουλα και συκοφαντικά» όσα αναφέρθηκαν περί δικής του «εμπλοκής, φοροδιαφυγής, παράνομης διακίνησης χρήματος κλπ. στην τηλεοπτική εκπομπή»
Τονίζει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και «φυσικά δεν τέθηκε κανένα θέμα συναλλαγής. Το κατατεθειμένο αυτό ποσό είναι περίπου 2,5 φορές μικρότερο από όσα έχουν δηλωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο πόθεν έσχες μου που καταθέτω ετησίως στον Αρειο Πάγο και φυσικά στις φορολογικές μου δηλώσεις».
Ανέφερε ακόμη πως «σχετικά υπήρξαν ορισμένα δημοσιεύματα από συγκεκριμένα έντυπα και συνδεδεμένα με αυτά ηλεκτρονικά blogs, τα οποία ήταν καθαρά εκβιαστικού χαρακτήρα» και διευκρινίζει ότι «ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές ότι εκβιάζομαι, κατέθεσα μήνυση τον Νοέμβριο στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία ο διευθυντής της κ. Μ. Σφακιανάκης, έχει ήδη αποστείλει στον εισαγγελέα».
Τέλος καταλήγει: «Δεν γνωρίζω τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, κ. Κλαδά, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και φυσικά δεν συναλλάσσομαι μαζί του διότι δεν έχω τίποτα να κρύψω».
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Τύπου Θοδωρής Ρουσόπουλος, ερωτηθείς για την καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί συναλλαγής βουλευτή της ΝΔ με τον κ. Κλαδά, είπε ότι υπάρχει ανακοίνωση της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων και δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόνισε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους συναλλαγή της κυβέρνησης με κανέναν όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά γενικότερα και πρόσθεσε ότι όποιος έχει να καταγγείλει κάτι οφείλει να το κάνει ολοκληρωμένα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου