ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς… διάλειμμα η αντιπαράθεση

χωρίς-διάλειμμα-η-αντιπαράθεση-851206

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του νομάρχη Απ. Παπατόλια και του βουλευτή Γ. Σούρλα, μετά το θέμα που ανέκυψε από την κατάθεση ερώτησης του αντιπροέδρου της Βουλής για «αδιαφανείς» διαδικασίες πρόσληψης 42 συμβασιούχων στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Ιδιαίτερα επιθετικό ύφος και οξείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε χθες ο κ. Παπατόλιας, δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» δηλώσεων, προκαλώντας την οργή του κ. Σούρλα, ο οποίος μίλησε για «πολιτική σχιζοφρένεια». «Ο Θεός να βάλει το χέρι του», ήταν χαρακτηριστική έκφραση αγανάκτησης του Αντιπροέδρου της Βουλής, για το σημείο που ο κ. Παπατόλιας οδήγησε το θέμα, «χρησιμοποιώντας φράσεις του πεζοδρομίου».
Το θέμα των προσλήψεων άνοιξε περισσότερο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στάθηκε σε καταγγελίες που έχει δεχθεί για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Stage στη Μαγνησία με παρέμβαση του ΟΑΕΔ Αθηνών.
Αναλυτικά, σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους των τοπικών τηλεοπτικών δικτύων, ο κ. Παπατόλιας υποστήριξε χθες το μεσημέρι ότι ο κ. Σούρλας, παρά το ότι τον «άδειασαν» στελέχη του κόμματός του και μέχρι πρότινος κομματικοί του φίλοι, συνεχίζει να δηλητηριάζει την τοπική πολιτική ζωή.
Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολιτική δεν πρέπει να μοιάζει με τη «διπλή ζωή της Βερόνικα», όπου το πρωί κάποιοι εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων και το βράδυ είναι άρχοντες των ρουσφετιών.
Ανέφερε δε –είναι η δεύτερη φορά που προβαίνει στην ίδια δήλωση- ότι η χθεσινή ήταν η τελευταία δήλωση που έκανε γύρω από το θέμα.
Σφόδρα ενοχλημένος για τις τελευταίες σοβαρές αιχμές του κ. Παπατόλια και τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του, πέρασε με οργισμένο τόνο στην αντεπίθεση ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας.
Σε δηλώσεις του στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΤRT ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι «αντί να απολογηθεί ο νομάρχης για το ατόπημα που διέπραξε να γίνουν προσλήψεις 42 ατόμων χωρίς καμία ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο ή στην τηλεόραση ή να σιωπήσει, συνεχίζει τις προσωπικές ύβρεις και τις απαξιωτικές εκφράσεις».
Ο βουλευτής υπενθύμισε τους πρωτόγνωρους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε προ ημερών ο κ. Παπατόλιας, αποκαλώντας «πελάτες» τους ψηφοφόρους του κ. Σούρλα, δηλαδή τους πολίτες
«Χρησιμοποιεί τώρα τις φράσεις πεζοδρομίου ότι με «άδειασαν». Αυτές είναι εκφράσεις που χρησιμοποιούν στο πεζοδρόμιο, αν και το πεζοδρόμιο φιλοξενεί και σοβαρούς ανθρώπους», πρόσθεσε.
«Και έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την ηθική μου υπόσταση. Επειδή είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό εξεπλάγην. Και είπα –σκεπτόμενος ως πολιτικός και ως γιατρός- ότι όλα αυτά δικαιολογούνται αν κάποιος πάσχει από πολιτική σχιζοφρένεια. Μόνο έτσι δικαιολογούνται. Εάν πάσχει από πολιτική σχιζοφρένεια, όχι ψυχοπαθής, αυτό είναι θέμα άλλης ειδικότητας.
Αντί να απαντήσει στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαδικασίας, και να δούμε ποιος έχει άδικο, εξαπέλυσε μύδρους.
Κάποιος πρέπει να τον συγκρατήσει. Είναι κρίμα που έχει αυτή την θέση, την εξόχως πολιτική που του εμπιστεύθηκε η πλειοψηφία των πολιτών. Είναι κρίμα. Λυπάμαι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», κατέληξε ο κ. Σούρλας.
Θέση για το θέμα κλήθηκε να πάρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, ο οποίος ανέφερε ότι οι χειρισμοί του νομάρχη Μαγνησίας για την πρόσληψη των 42 συμβασιούχων έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
Ο κ. Καρτάλης τόνισε ότι όλοι οι φορείς, με πρώτους τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, πρέπει να δρομολογήσουν την αλλαγή του πλαισίου για την πρόσληψη συμβασιούχων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία και να μην υπάρχει στους πολίτες η παραμικρή καχυποψία.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε καταγγελίες που έχει δεχθεί για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Stage στη Μαγνησία, μετά από παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ Αθηνών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η άποψη του ΟΑΕΔ Βόλου. Για το θέμα, για το οποίο με ερώτησή του έχει ζητήσει απάντηση από την υπουργό Απασχόλησης, διερωτήθηκε γιατί ο κ. Σούρλας δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου