ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική Επιθεώρηση από την Εστία “Ερινεώς”

μουσική-επιθεώρηση-από-την-εστία-ερι-851206

Τοπικό χρώμα και ποιοτικές προδιαγραφές συνθέτουν την θεατρική πρόταση που καταθέτει η Εστία Θεάτρου “Ερινεώς” στο πεδίο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου, που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 5.000 θεατών. Η αυριανή παρουσίαση της Μουσικής Επιθεώρησης Τέχνης “ΙΜΑGINE” (Τοπίο του Είναι), στις 9 το βράδυ, από σκηνής Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, σηματοδοτεί την επίσημη πρεμιέρα μιας πρωτότυπης και πολύ ενδιαφέρουσας παραγωγής, που ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές του επιτυχημένου, όπως όλα δείχνουν, Διεθνούς Φεστιβάλ. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, οι συντελεστές του φιλόδοξου εγχειρήματος ανέλυσαν τα μέχρι τούδε δεδομένα αλλά και της προοπτικές που διαγράφονται σε σχέση με το μέλλον του θεσμού. Ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ Χρήστος Τσαμπρινός, αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στο δημιουργικό “άνοιγμα” που επιχειρείται με στόχο την “μεγιστοποίηση της ενεργούς σχέσης των πολιτών με την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό” τονίζοντας ότι “το Φεστιβάλ επανήλθε με νέους όρους και δομή στο προσκήνιο” μέσω της διοργανωτικής σύμπραξης του Καλλιτεχνικού με τους υπόλοιπους φορείς πολιτισμού του Βόλου. Αναλύοντας τα αριθμητικά δεδομένα του Φεστιβάλ ο κ. Τσαμπρινός επεσήμανε ότι “τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ δεν θα είναι ελλειμματικό, καθώς έχει διασφαλιστεί μέσω των χορηγιών, των εσόδων αλλά και της συμμετοχής των Οργανισμών που συμμετέχουν διοργανωτικά, η κάλυψη του συνολικού κόστους”.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Δημήτρης Μαραγκόπουλος ανέφερε από την πλευρά του ότι “η ανταπόκριση του κοινού, που μέχρι σήμερα μεταφράζεται σε περισσότερους από 5000 θεατές, αποτελεί “θερμόμετρο” σχετικά με την πορεία και εξέλιξη του Φεστιβάλ, που αναβιώνει σε μια ώριμη στιγμή, χάρη στην αξιέπαινη απόφαση της Δημοτικής Αρχής”. Ο κ. Μαραγκόπουλος τόνισε ότι η πόλη διαθέτει “πολύ αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό” το οποίο θα πρωταγωνιστήσει και στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον Γιάννη Τράντα, “ψυχή” της Εστίας Θεάτρου “Ερινεώς” υπογραμμίζοντας ότι “το όραμα του αρχαιοελληνικού δράματος τον οδήγησε σε μια φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση της διαχρονικής Ελλάδας”. Ο Γιάννης Τράντας, ο οποίος είναι ο δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας “Ερινεώς” ανέφερε από την πλευρά του ότι “η αυριανή παράσταση, που είναι ειδικά διαμορφωμένη για το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, είναι μια πολύ καινούργια πρόταση πάνω στην επιθεώρηση, που θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον θεατή”. Αναλύοντας τις επί μέρους καλλιτεχνικές συντεταγμένες, ο κ. Τράντας τόνισε ότι “η παράσταση αυτή, που καλπάζει στο σήμερα, επιθεωρεί το πνεύμα της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε δράση και θα προσφέρει στον θεατή επιθεώρηση, γέλιο, ωραία μουσική, πρωτότυπα κείμενα, σε μια ατμόσφαιρα
ευχάριστη αλλά και προβληματισμού που τέρπει”.

Η παράσταση

Το “ΙΜΑGINE” (Τοπίο του Είναι), που θα παρουσιαστεί αύριο από την Εστία Θεάτρου Βόλου “Ερινέως” είναι μια πρωτότυπη επιθεώρηση τέχνης και λόγου που ξαφνιάζει ευχάριστα κι ευγενικά τον θεατή. Η εν λόγω Μουσική Επιθεώρηση Τέχνης είναι μια παραγωγή με αβίαστο χιούμορ, σε ένα ταξίδι της ψυχής, του νου και των αισθήσεων σε κείνη την Ελλάδα, που πάνω στην κινούμενη άμμο της «παγκόσμιας» εποχής μας, επιμένει, καταγγέλλει, ονειρεύεται, γελά κι αναζητά επίπονα την αλήθεια του Είναι της, στη Φύση, στην Πόλη, στην Παιδεία, στον Έρωτα και στους διαχρονικούς μύθους της, μέσα από τα κείμενα των: Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Υπό την βασιλικήν δρυν), Γιώργου Σεφέρη (Ερωτικός Λόγος, Θεατρίνοι), Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη (Τοπίο του είναι), Σαράντου Καργάκου (Παιδεία: η ώρα του ρέκβιεμ; ), καθώς και των: Ορφικών, Αισχύλου, Κωστή Παλαμά, Αζίζ Νεσίν, Κωνσταντίνου Καβάφη, Αποστόλου Παύλου, Νίκου Γκάτσου, Αριστοφάνους. Η παράσταση διανθίζεται με μουσική και τραγούδια, που αντιμετωπίζονται και ως κείμενα, των: Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μπέρτολτ Μπρέχτ, Μάνου Λοϊζου, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργου Ζαμπέτα, Τζών Λένον, Βάσως Αλαγιάννη, Πέτρου Δουρδουμπάκη, Γιάννη Τράντα.
Η επιλογή κειμένων και τραγουδιών καθώς και η σκηνοθεσία συνυπογράφονται από τον Γιάννη Τράντα, η διεύθυνση Ορχήστρας από τον Πέτρο Δουρδουμπάκη και συμμετέχουν μουσικά οι: Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Χριστίνα Μαραγκόζη τραγούδι, Πέτρος Δουρδουμπάκης κιθάρα-τραγούδι, Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο, Λάζαρος Σαμαράς ακορντεόν, Κυριάκος Ταπάκης ούτι και Φώτης Μυλωνάς μπάσο. Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν οι : Έλενα Καραπάνου, Δέσποινα Πετεινάρη, Εριφύλη Λεβέντη, Ευαγγελία Κατούνια, Αλιέ Εφέντη, Μαρία Γώγου, Αντιγόνη Καλαντζή, Ευάγγελος Κακάλιας, Γιώργος Λεβέντης, Σοφία Καλαμάκη, Γιάννης Τράντας.
Τα κοστούμια της ομάδας είναι του Δημήτρη Παρθένη.
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Η τιμή εισιτηρίου είναι : 20€ και 15€ για τα φοιτητικά και μαθητικά. Για πρώτη φορά ισχύει το οικογενειακό εισιτήριο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24210 32 818 και 24210 53604. Χορηγός του Φεστιβάλ είναι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και χορηγοί επικοινωνίας οι : ΤRΤ τηλεόραση – Ράδιο ΒΕΡΑ, εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, Δημοτικό Ραδιόφωνο, Ελληνική Ραδιοφωνία Δεύτερο Πρόγραμμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου