ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδοχείο για τα… αδέσποτα!

δημοσ-βολου-ξενοδοχείο-για-τα-αδέσπ-851206

Ξενοδοχείο για τα αδέσποτα. Ναι καλά ακούσατε. Τον τρόπο αυτό αναζητεί εδώ και καιρό σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού, έτσι ώστε να μπορέσει να παρακάμψει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σε μία προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη. Εξυπακούεται ότι το… τολμηρό αυτό εγχείρημα προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι για το οποίο η μείζονα μειοψηφία εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτική, η οποία επιπλέον ζήτησε μέσω του επικεφαλής της Κυριάκου Μήτρου την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο να αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, με το οποίο θα ζητείται τροποποίηση του σημερινού νομοθετικού πλαισίου για τον περιορισμό του προβλήματος που ταλανίζει όλες, όπως είπε, τις ελληνικές πόλεις.
Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε ότι θα διερευνηθούν σε συνεργασία με το Δήμο όλα τα νομικά ζητήματα και με βάση όλα όσα ισχύουν σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, έτσι ώστε να παρακαμφθούν τα όποια νομικά προβλήματα, προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από προσφυγές των φιλοζωικών οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν το θέμα είναι ώριμο, θα έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέληξε ο κ. Βούλγαρης.
Διαφωτιστικές απαντήσεις για το θέμα που ταλανίζει έντονα εδώ και χρόνια και το Βόλο έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Καπούλας, ο οποίος προηγουμένως εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του Σώματος να συνεχιστεί και το 2008 το πρόγραμμα αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων από το ιδιωτικό κυνοκομείο του Αλμυρού.
Ο κ. Καπούλας συμφώνησε καταρχήν και υιοθέτησε την άποψη του πρώην Δημάρχου ότι καλώς ο Δήμος δεν ενεπλάκη στην ίδρυση καταφυγίου ζώων, αφού όπως είπε στη Νέα Ιωνία που έγινε κάτι ανάλογο, φιλοξενούνται μόλις 25 ζώα, τα οποία μετά από δεκαήμερη παραμονή, όπου τα ζώα αποστειρώνονται και υποβάλλονται στους αναγκαίους κτηνιατρικούς ελέγχους, επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στα πάρκα και στις πλατείες της πόλης. Καταφύγιο για το οποίο έχουν γίνει και προσλήψεις που επιβαρύνουν περισσότερο από τα 40.000 ευρώ που πληρώνει ο Δήμος Βόλου σε ιδιωτικό κυνοκομείο για τις ίδιες φροντίδες προς τα ζώα..
Από συμβούλους της μειοψηφίας έγινε λόγος τέλος και για την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη εξαιτίας της αδιαφορίας των κατόχων σκυλιών και ζήτησαν να ληφθούν μέτρα με την επιβολή προστίμων και με βάση τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου. Ο κ. Καπούλας εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να βελτιωθεί η εικόνα μετά την πρόσληψη 17 ατόμων από τη Δημοτική Αστυνομία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου