ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξεκινά το γκαράζ στο ΚΤΕΛ

δημοσ-βολου-ξεκινά-το-γκαράζ-στο-κτελ-851206

Πίσω από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, στην είσοδο του Βόλου, μετατίθεται από αύριο Δευτέρα η αφετηρία των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, αφού από χθες άρχισε η σταδιακή απομάκρυνση των κατασκευών στο απέναντι δημοτικό οικόπεδο, στο οποίο λειτουργούσε η αφετηρία των λεωφορείων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Ένα οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρηθεί με συμβολικό μίσθωμα από το Δήμο Βόλο το 1993 στην Κοινοπραξία των Λεωφορειούχων, προκειμένου οι τελευταίοι να μετακινήσουν την αφετηρία, που την περίοδο εκείνη ήταν μπροστά από την παλιά υπαίθρια ιχθυαγορά που λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια απέναντι από το Δημαρχείο. Και η νέα θέση της αφετηρίας των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, ωστόσο θα είναι προσωρινή, καθώς ο περιβάλλων χώρος στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης είναι απαραίτητος στο Δήμο Βόλου για να καλύψει τις ανάγκες στάθμευσης των επισκεπτών του Κέντρου αλλά και υπηρεσιακών οχημάτων των υπηρεσιών του Δήμου.
Λόγω της νέας θέσης λειτουργίας της αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ από τη διοίκηση της Κοινοπραξίας δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου τροποποιείται η διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών Νο 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10 και 11 ως ακολούθως: Σέκερη – Γρ. Λαμπράκη – Ιάσονος.
Η αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ μετατοπίζεται λόγω άμεσης έναρξης των εργασιών στη θέση της αφετηρίας του νέου υπέργειου χώρου στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Ένας χώρος που έχει παραχωρηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Μελετών και Κατασκευών του Δήμου Βόλου (ΔΕΜΕΚΑΒ) σε ιδιώτες οι οποίοι θα αναλάβουν το κόστος κατασκευής του νέου τετραώροφου υπέργειου πάρκινγκ που θα έχει δυναμικότητα 270 περίπου θέσεων, καθώς και καταστημάτων που θα δημιουργηθούν στο ισόγειο του υπό κατασκευήν χώρου στάθμευσης. Το έργο θα κατασκευαστεί από την εταιρία της Λάρισας Κουτούγιας – Μπούτλας, που βάσει του συμφωνητικού παραχώρησης θα έχει την κυριότητα και εκμετάλλευση του χώρου στάθμευσης για τα επόμενα 25 χρόνια. Στα οικονομικά ανταλλάγματα του Δήμου Βόλου περιλαμβάνονται μίσθιο 42.000 ευρώ το χρόνο και η παραχώρηση ενός κτίσματος 100 τετραγωνικών μέτρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου