ΤΟΠΙΚΑ

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΝΗΕΣ Ετοιμάζονται να βάλουν μπρος…

οι-επενδυτεσ-στισ-νηεσ-ετοιμάζονται-ν-851206

Εντείνουν τις προσπάθειές τους οι εκπρόσωποι της εταιρίας Golf Development που θα υλοποιήσουν τη μεγάλη επένδυση στις Νηές. Η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από το δίπολο Βόλου – Λάρισας έχει επιταχύνει τις ενέργειες του επενδυτικού Ομίλου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο αναμφισβήτητα θα αλλάξει τη φυσιογνωμία όλης της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας για τις επόμενες δεκαετίες.
Χαρακτηριστικό της κινητικότητας που παρατηρείται είναι οι εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται τις τελευταίες εβδομάδες για την αγορά επιπρόσθετων εκτάσεων στην περιοχή και οι οποίες γειτνιάζουν με τους χώρους, όπου έχουν προσδιοριστεί οι χρήσεις για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το γήπεδο γκολφ. Εκπρόσωποι της εταιρίας προσεγγίζουν ιδιοκτήτες ελαιοπερίβολων στην περιοχή και προσφέρουν ακόμη και διπλάσιες τιμές, προκειμένου να αποκτήσουν επιπρόσθετες εκτάσεις 200 περίπου στρεμμάτων. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό προσφέρουν ακόμη και 6.000 ευρώ περίπου το στρέμμα, όταν οι τιμές ανά στρέμμα στην περιοχή κυμαίνονται περίπου στα 3.000 ευρώ. Οι προσκτηθείσες εκτάσεις, όπως διευκρινίζεται, αποσκοπούν στο να αποτρέψει σε τρίτους τη μελλοντική χρήση τους από μη συμβατές με το γειτνιάζον συγκρότημα, λειτουργίες.
Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από ένα μήνα εκπρόσωποι των επενδυτών είχαν συνάντηση τόσο με το Νομάρχη όσο και με το Δήμαρχο Σούρπης Κ. Καραγκιόζογλου, στους οποίους κοινοποίησαν τα επόμενα βήματά τους προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του συγκροτήματος, καθώς σε κάθε περίπτωση η επένδυση θα πρέπει να έχει αποπερατωθεί στο σύνολό της πολύ πριν από το καλοκαίρι του 2013, αφού το γκολφ συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των αθλημάτων των Μεσογειακών Αγώνων.
Ήδη η Δημοτική Αρχή της Σούρπης ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής για τα σχέδια των επενδυτών, καθώς και για τις δεσμεύσεις που έχουν ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε αφενός μεν να μην υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και αφετέρου για να μεγιστοποιηθούν τα αντισταθμιστικά οικονομικά οφέλη για τον τοπικό πληθυσμό. Σχετική συζήτηση για την επένδυση στις Νηές πρόκειται να γίνει τον επόμενο μήνα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σούρπης. Μία συνεδρίαση στην οποία δεν αποκλείεται να παραστούν και εκπρόσωποι της εταιρίας, στην οποία εκτός των άλλων, όπως ακούγεται, συμμετέχουν και εταιρίες που ανήκουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα Παρασκευαΐδη, μεγαλομέτοχου της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΒΑΞ, ο οποίος μέσω εταιριών του συμμετέχει επίσης και στο επιχειρηματικό εγχείρημα για την κατασκευή και λειτουργία του ΑPOLLLO RESORT στην περιοχή του Σωρού.
Η Δημοτική Αρχή, όπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σούρπης Κ. Καραγκιόζογλου, ευελπιστεί πώς μεσοπρόθεσμα θα λυθεί το πρόβλημα απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσουν τις 300, ενώ οι εκπρόσωποι έχουν αποδεχθεί τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής να μην υπάρξουν παρεμβάσεις που θα θίγουν το περιβάλλον στον αιγιαλό και την παραλία, ενώ επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν και για τον υγροβιότοπο που υπάρχει στη θέση «Λιβάδι» και ο οποίος εκτείνεται σε έκταση 150 περίπου στρεμμάτων.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν προ μηνών στο Βόλο οι σύμβουλοι μηχανικοί της εταιρίας MED OIKOPOLIS, η οποία έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των υποθέσεων, κυρίως γραφειοκρατικών, της Golfing Development, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν κατατεθεί προς έγκριση τρεις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι οποίες αφορούν στη δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 999 κλινών η καθεμιά, μία μονάδα αφαλάτωσης και μία μονάδα τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, όπου προβλέπεται η επεξεργασία και η χρήση των λυμάτων.
Ακόμη η εταιρία έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της επένδυσης στον Παγασητικό Κόλπο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη συνταχθεί μελέτη βιοπoικιλότητας για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου