ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη 29χρονου με 150 δόσεις ηρωίνης

σύλληψη-29χρονου-με-150-δόσεις-ηρωίνης-851206

Δύο σημαντικές επιτυχίες κατά την μάστιγας των ναρκωτικών σημείωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που κατάφεραν να συλλάβουν δύο εμπόρους μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Διμήνι και Αχίλλειο Αλμυρού. Στην πρώτη περίπτωση δε ο συλληφθείς επιτέθηκε σε βάρος αστυνομικού.
Ειδικότερα προχθές στις 9 το βράδυ, στο Διμήνι, αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον Κ.Κ. 29 ετών, κάτοικο Βόλου, ο οποίος με το αυτοκίνητό του είχε δώσει ραντεβού με τοξικομανή προκειμένου να του πουλήσει ηρωίνη. Την στιγμή της αγοραπωλησίας επενέβησαν οι αστυνομικοί, ωστόσο ο τοξικομανής, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο 29χρονος, όμως ένας από τους αστυνομικούς κατάφερε να τον συλλάβει, αφού προηγήθηκε πάλη. Στην έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του 29χρονου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία συνολικού μικτού βάρους 12,6 γραμμαρίων, που αντιστοιχεί σε 150 περίπου δόσεις.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τις δύο δόσεις που προσπάθησε να πουλήσει ο 29χρονος, όπως και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 13,3 γρ.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα ναρκωτικά, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση, καθώς και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για πώληση από άγνωστο, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή, από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Στο ψυγείο…
το χασίς
Επίσης προχθές στις 10 το βράδυ στο Αχίλλειο Πτελεού, μετά από επιχείρηση, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέλαβαν τον 52χρονο Γ.Γ, οικοδόμο, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει 16 ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον και γυάλινες συσκευασίες, καθαρού βάρους 815 γραμμαρίων και δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 και 2,5 μέτρων αντίστοιχα μέσα σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε τα γυάλινα βάζα τοποθετημένα μέσα σε ψυγείου δαπέδου, το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός η ανάπτυξη των δενδρυλλίων χασίς για την συγκεκριμένη εποχή που διανύουμε, αλλά και τα τεχνικά μέσα που είχε χρησιμοποιήσει ο 52χρονος προκειμένου να τα καλλιεργήσει.
Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για καλλιέργεια χασίς, συγκομιδή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή, από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία.
Και για τις δύο υποθέσεις η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου