ΤΟΠΙΚΑ

«Κερνούσαν» κόκα και χασίς

κερνούσαν-κόκα-και-χασίς-773387

Ζευγάρι στο Βόλο συνελήφθη για διακίνηση κόκας και χασίς

Αντί για τσιπουράκι, «κερνούσαν» κόκα και χασίς. Ένα ζευγάρι, ιδιοκτήτες ενός τσιπουράδικου στην περιοχή της ευρύτερης Νέας Ιωνίας, λειτουργούσαν το ουζερί ως «βιτρίνα» για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τα deal τους. Το «έργο τους» όμως διακόπηκε προχθές το βράδυ, όταν συνελήφθηκαν από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετά από συστηματική και πολυήμερη παρακολούθηση τους συνέλαβαν προσθέτοντας έτσι ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό τους.

Το ζευγάρι, ένας 42χρονος Βολιώτης και η 36χρονη σύντροφός του Μολδαβή στην καταγωγή, συνελήφθησαν έξω από το σπίτι τους στην οδό Κουντουριώτου 41 στο Βόλο, μόλις είχαν αποχωρήσει από το τσιπουράδικο που διατηρούσαν στην οδό Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία.

Στην έρευνα που έγινε αρχικά στο αυτοκίνητό τους που ήταν παρκαρισμένο λίγα μέτρα πιο κάτω, βρέθηκαν σε 16 συσκευασίες 3,5 κιλά κάνναβης, ποσότητα κόκας 27 γραμμαρίων που αντιστοιχούν σε περίπου 270 δόσεις, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Η έρευνα συνεχίστηκε στο σπίτι που διέμεναν όπου εντοπίστηκαν επίσης δύο ρόπαλα, ένα αυτοσχέδιο και ένα πτυσσόμενο, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός δίσκος 4 κινητά και 7 κάρτες SIM καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 10.330 ευρώ. Επίσης βρέθηκε και χειρόγραφο σημείωμα με διάφορες επισημάνσεις και ποσά που σύμφωνα με τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αφορούσε σε ημερολόγιο ουσιαστικά των συλληφθέντων για τις «συναλλαγές» που είχαν και τα ραντεβού.

Η σύλληψή τους που σηματοδοτεί ακόμη μία επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, έγινε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που υπήρχαν για την δραστηριότητα του ζευγαριού που όπως εκτιμά η Αστυνομία διατηρούσα το συγκεκριμένο τσιπουράδικο ως «βιτρίνα» προκειμένου να διακινεί ναρκωτικά.

Μετά από πολυήμερη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, προχθές το βράδυ αποφασίστηκε να γίνει συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Έτσι άνδρες του Τμήματος Δίωξης παρακολουθούσαν το ζευγάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες αφού αποχώρησε πρώτος ο άνδρας από το τσιπουράδικο και μετά από αρκετή ώρα η σύντροφός του, αποφασίστηκε η έφοδος όπως και έγινε. Σύμφωνα με το σχέδιο της Δίωξης διενεργήθηκαν τρεις νομότυπες έρευνες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στο τσιπουράδικο, στην οικία τους, αλλά και σε μία ακόμη οικία του 42χρονου.

Εκτός από όλα τα παραπάνω ευρήματα, κατασχέθηκε επίσης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με την κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων., ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου