ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ζητά το Επιμελητήριο

λύση-για-τους-ασφαλισμένους-του-οαεε-ζ-773969

Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4152/2013 για τους δικαιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.

Με κατεπείγουσα επιστολή του το Επιμελητήριο Μαγνησίας προς τον Υπουργό Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση, ζητά να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα που σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα τους στην ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω παλαιοτέρων οφειλών προς το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστ. Μπασδάνης, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη πικρία ενημερωθήκαμε ότι στα υπάρχοντα προβλήματα που μαστίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των επώδυνων μέτρων που απαιτούνται, οι επιχειρηματίες – ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα νέο και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα τους στην ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω παλαιοτέρων οφειλών προς το ασφαλιστικό του ταμείο.

Ειδικότερα, από τη 16η Μαΐου 2013, διακόπηκε η δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθμίσεις του Ν. 3863/2010 και Ν. 4087/2012 εν αναμονή του διατάξεων του Ν. 4152/2013. Δυστυχώς όμως έως και σήμερα δεν έχει γίνει κοινοποίηση των όρων, προϋποθέσεων και δικαιούχων ένταξης στη νέα διάταξης, στα κατά τόπου υποκαταστήματα του Ο.Α.Ε.Ε. με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι – επιχειρήσεις να μην έχουν τη δυνατότητα απόκτησης ασφαλιστικής ενημερότητας και κατά συνέπεια όχι μονάχα θεώρησης των βιβλίων και στοιχείων τους, και συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς αλλά και τη μη δυνατότητα θεώρησης του βιβλιάριου υγείας και τον αποκλεισμό τους από το δικαίωμα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Προκειμένου να επιλυθεί το μείζον αυτό ζήτημα και να μπορέσει να εξασφαλίσει η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και το δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνανθρώπων μας επιχειρηματιών οι οποίοι δεν ευθύνονται για την αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις ήδη υψηλές ασφαλιστικές οφειλές τους σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, θα παρακαλούσαμε για:

  • Την άμεση κοινοποίηση των όρων και προϋποθέσεων του Ν.4152/2013 στις αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε. προκειμένου να υπαχθούν σε διακανονισμό οι δικαιούχοι
  • ή την επαναφορά και ενεργοποίηση των προηγούμενων ρυθμίσεων του Ν.3863/2010 και του Ν.4087/2012 έως την ενεργοποίηση και δυνατότητα ένταξης στον Ν.4152/2013

Κύριε Υπουργέ,

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα και κατά συνέπεια και η ελληνική οικονομία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προστατεύονται και να επιβραβεύονται για τον συνεχή αγώνα τους σε ένα περιβάλλον συνεχούς ανασφάλειας και να μη δημιουργούνται διοικητικά και γραφειοκρατικά κενά που επιδεινώνουν την κατάσταση και οδηγούν και αποθαρρύνουν την ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής προσπάθειας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου