ΤΟΠΙΚΑ

Προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας

προγράμματα-κοινωνικής-επιχειρηματι-774671

Τα προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας αποτελούν μια λύση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες μετά το τέλος της σχολικής τους σταδιοδρομίας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν χθες το απόγευμα σε ανοιχτή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Μαγνησίας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου. Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ενημέρωση των γονέων ατόμων με αναπηρία από τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης και εργασίας ΑμεΑ.

Στο ρόλο του ΚΕΣΥΠ αναφέρθηκε η κ. Αγγελική Καραμπατζάκη τονίζοντας ότι: «Μέσα στην εποχή της οικονομικής κρίσης περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να στηρίξουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να δείξουμε το δρόμο και να δώσουμε ελπίδα και φως. Θεωρούμε ότι η αυτοαπασχόληση είναι μια λύση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κάτι τέτοιο μπορεί αν επιτευχθεί μέσα από προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας».

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου κ. Φωτεινή Γρηγορίου επεσήμανε ότι, πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η επαγγελματική ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες προσθέτοντας «Η εκδήλωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μέσα από την οποία θα ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας των ατόμων με αναπηρία με τον γενικό πληθυσμό. Στόχος του σχολείου μας είναι να λειτουργεί σαν σκαλοπάτι και να δίνει τα εφόδια στους μαθητές για την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας. Σκοπός της ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές μέσα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης είναι η αξιοποίηση και βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους με στόχο την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη».

Η κ. Γρηγορίου σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καλυφθεί το κενό για τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο, τονίζοντας ότι στο παρελθόν υπήρχαν πολλά προγράμματα για παιδιά με αναπηρία.

Σήμερα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου, φοιτούν 49 έφηβοι μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου