ΤΟΠΙΚΑ

To1ο Ελληνορωσικόn Forum«Ερμής»

to1ο-ελληνορωσικόn-forumερμής-774674

Υπό την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε 16-17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη το 1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό φόρουμ «Ερμής»,με την συμμετοχή 50 επιχειρήσεων από τη Ρωσία και 170 από την Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Σταυρίδης.

Πρόταση του κ.Σταυρίδη ήταν να γίνουν επενδύσεις στη Μαγνησία και εξαγωγές προϊόντων του πρωτογενούς τομέα (λάδι, ελιές, φέτα, αρωματικά βότανα κτλ).

Στόχος του φόρουμ ήταν να συμβάλει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, επιτυγχάνοντας παράλληλα την προώθηση των εξαγωγών ρωσικών και ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική και τη ρωσική αγορά, αντίστοιχα, καθώς και την επενδυτική δραστηριότητα ελλήνων και ρώσων επιχειρηματιών.

Στη διάρκεια του διήμερου 16-17 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις επενδυτικών προτάσεων για την επίτευξη κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από ρώσους και έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και για αγοραπωλησίες εταιρειών.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή επιχειρηματιών και φορέων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Ρωσία, αλλά και οι εισηγήσεις από φορείς και επιφανείς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ανέδειξαν τις επενδυτικές δυνατότητες και στις δύο χώρες και έδωσαν την ευκαιρία για να αναπτυχθούν εμπορικές και επενδυτικές συνεργασίες.

Μετείχαν 50 Ρωσικές επιχειρήσεις και 170 Ελληνικές (από 390 που ζήτησαν συμμετοχή αλλά δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχουν λόγω μικρότερου αριθμού ρωσικών επιχειρήσεων), στο Forum, ενώ στις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, και οι οποίες κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του, επιτεύχθηκαν πολλές και σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών.

Το 1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum ΕΡΜΗΣ συνδιοργανώθηκε από το ΕλληνοΡωσικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ, ενός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα φορέα, 20 Επιμελητήρια από Ελλάδα και 6 επιμελητήρια από Ρωσία. Συγκεκριμένα τα Επιμελητήρια που συνδιοργάνωσαν το Forum είναι:

Ελλάδα: Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επιμελητήριο Γρεβενών, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δράμας, Επιμελητήριο Έβρου, Επιμελητήριο Καβάλας, Επιμελητήριο Κέρκυρας, Επιμελητήριο Κιλκίς, Επιμελητήριο Κοζάνης, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επιμελητήριο Ξάνθης, Επιμελητήριο Πιερίας, Επιμελητήριο Πέλλας, Επιμελητήριο Φλώρινας, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Επιμελητήριο Σερρών, Επιμελητήριο Τρικάλων, Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Ρωσία: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Επιμελητήριο Μόσχας, Αγίας Πετρούπολης, Γιαροσλαβσκ, Ροστοφ, Λίπετσκ, Βολογκντ, και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών Αγίας Πετρούπολης.

Το Forum τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, και του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ έχει την ενεργό στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΕΣΒΕ) και του Συνδέσμου Enterprise Europe Network Αγίας Πετρούπολης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου