ΤΟΠΙΚΑ

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις προσλήψεις

επείγουσα-εισαγγελική-έρευνα-για-τις-851206

Νέο «μέτωπο» αναφορικά με το θέμα των 42 προσλήψεων άνοιξε η Νομαρχία Μαγνησίας, αυτή την φορά με την Εισαγγελία Βόλου. Αφορμή στάθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τις προαναφερόμενες προσλήψεις και το γεγονός, εκτός των άλλων, ότι καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας.
Ο τελευταίος χθες το μεσημέρι με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι TRT και την ΕΡΑ Βόλου καταφέρθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση.
Ειδικότερα χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ζήτησε από την Πταισματοδίκη Βόλου τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα της πρόσληψης 42 ατόμων με 12μηνες συμβάσεις στη Νομαρχία Μαγνησίας, με αφορμή τα όσα ανέφερε σε ερώτησή του προς τη Βουλή ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σούρλας, στην οποία έκανε λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες.
Ο κ. Ζήσης στην εισαγγελική του παραγγελία ζητά από την Πταισματοδίκη να ληφθούν καταθέσεις από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΝΑΜ, από πέντε άτομα που προσελήφθηκαν στις θέσεις και από πέντε που απέτυχαν να προσληφθούν. Παράλληλα καλούνται να καταθέσουν ο διευθυντής της Νομαρχίας Μαγνησίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας θα δώσει ανωμοτί κατάθεση. Ακόμη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ζητά η έρευνα να ολοκληρωθεί από την Πταισματοδίκη σε διάστημα 15 ημερών, επικεντρώνοντας την έρευνα στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η νομοθεσία ειδικά ως προς το σκέλος της δημοσιοποίησης, ώστε να λάβουν γνώση το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.
Πληροφορούμενος χθες το μεσημέρι ο Νομάρχης Μαγνησίας την εισαγγελική παρέμβαση, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Εισαγγελέας διατάσσει έρευνες για «ψύλλου πήδημα». Όπως ανέφερε, ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία για τη σύναψη συμβάσεων έργου και είναι η ίδια δηλαδή που ακολούθησε ο προκάτοχός του, ο προ-προκάτοχός του και το σύνολο των νομαρχών της χώρας.
«Δεν πρόκειται για διαγωνισμό και αυτή η διαδικασία ακολουθείται σε όλη την Ελλάδα από την Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας.
Ο κ. Παπατόλιας είπε ακόμη ότι η εισαγγελική παρέμβαση γίνεται μία μέρα μετά την δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου, το όνομα του οποίου αποτελεί προφανώς “κόκκινο πανί” για τον Εισαγγελέα.
Ο Νομάρχης είπε ακόμη ότι, ενώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στο Νομό και πρέπει να τ’ αντιμετωπίσουμε, ασχολούμαστε με “θέματα ασημαντότητας”.
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι «όταν συναντιόμαστε εμείς οι αυτοδιοικητικοί σε διάφορες εκδηλώσεις το λέμε ως ανέκδοτο: Σε κάλεσε ο Εισαγγελέας;»
Τέλος αναρωτήθηκε για την «αλήστου μνήμης προκαταρκτική έρευνα για τους συμβούλους της ΝΑΜ» πού κατέληξε μετά την πανηγυρική δικαίωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις δηλώσεις του κ. Παπατόλια, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο σήμερα να υπάρχουν κινήσεις προκειμένου να προστατευτεί το κύρος της Δικαιοσύνης, αλλά και τα ατομικά δικαιώματα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου.

Δίωξη κατά Δημάρχου
και αντινομάρχη
Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υποβάθμιση περιβάλλοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου σε βάρος του Δημάρχου Πορταριάς, του Αντινομάρχη Εργων και ενός υπαλλήλου της Πολεοδομίας της ΝΑΜ για διάνοιξη δρόμου και μπάζωμα ρεύματος στην Πορταριά, σε σημείο όπου ανακατασκευάζεται το ξενοδοχείο «Θεοξένια».
Πριν από ένα χρόνο ιδιώτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταγγέλοντας
καταπάτηση χώρου ιδιοκτησίας του για την διάνοιξη δρόμου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στο ξενοδοχείο.
Ο ιδιώτης κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να διακοπούν οι εργασίες και να γίνει η αποκατάσταση του σημείου στην προηγούμενη μορφή του. Με απόφασή του το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητούσε την διακοπή των εργασιών. Παράλληλα κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου και προσφυγή στην Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου δικαιώθηκε.
Όπως ανέφερε στις καταγγελίες του ο ιδιώτης, υπάρχει μπάζωμα σε μικρό χείμαρρο και σε έκταση τριών περίπου μέτρων, αλλά και καταπάτηση της ιδιωτικής έκτασης κατά τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου σε μήκος δύο περίπου μέτρων. Η διάνοιξη του δρόμου έγινε χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά μόνο του Δημάρχου Πορταριάς, ενώ δόθηκε άδεια εκτέλεσης εργασιών από τον Δήμο και τη Νομαρχία χωρίς να υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Και όλα συνέβησαν με διαδικασίες που διήρκησαν μόνο τέσσερις μέρες.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας με τις καταθέσεις μαρτύρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου