ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Γ. Καλτσογιάννη στο φράγμα Μαυρομάτι

επίσκεψη-του-γ-καλτσογιάννη-στο-φράγμ-775475

Το εργοτάξιο του φράγματος Μαυρομάτι στην Όθρυ επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, υπηρεσιακούς παράγοντες και κλιμάκιο ελεγκτών έργων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο αντιπεριφερειάρχης να συντονίσει τις ενέργειες για την επιτάχυνση των εργασιών που εκτελούνται τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, δεδομένου ότι η φύση του συγκεκριμένου έργου δεν επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών το χειμώνα.

Ο κ. Καλτσογιάννης ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία του έργου και επιθεώρησε όλα τα σημεία του εργοταξίου, ενώ έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ξεπεραστούν άμεσα ορισμένα εμπόδια, που πιθανόν επιβραδύνουν την πρόοδο των εργασιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου και δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει σε μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που εξασφαλίζουν την ύδρευση και την άρδευση για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να είμαστε διορατικοί και να προγραμματίζουμε έργα πνοής που φέρνουν ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Το φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι του Δ. Αλμυρού είναι έργο προϋπολογισμού 15.146.115 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Οι εργασίες κατασκευής του φράγματος είναι σε εξέλιξη και βρίσκονται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αφού η πρόοδος του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου είναι της τάξης του 70%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου