ΤΟΠΙΚΑ

Ανω – κάτω για το λούνα παρκ…

ανω-κάτω-για-το-λούνα-παρκ-776089

Στο διοργανωτή της έκθεσης που ανέλαβε το 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου στη Λ. Αθηνών επιρρίπτει την ευθύνη το Επιμελητήριο Μαγνησίας, για το γεγονός ότι στον περιβάλλοντα χώρο της έκθεσης, στο βόρειο τμήμα του πάρκου, λειτουργεί λούνα παρκ, γεγονός που στηλίτευσε με σχόλιο του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

«Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όσο και η Εταιρεία Ανάπτυξης του, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την εν λόγω δραστηριότητα η οποία δεν σχετίζεται με την έκθεση 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, όπου προστίθεται ακόμη ότι στη σύμβαση παραχώρησης του Επιμελητηρίου και της αναδόχου εταιρείας δεν αναφέρεται η λειτουργία λούνα παρκ.

Την ίδια στιγμή για τη λειτουργία του λούνα παρκ στο χώρο δίπλα, όπου λειτουργεί η Έκθεση, που υποτίθεται ότι αποτυπώνει όλο το φάσμα της παραγωγικής φυσιογνωμίας της Μαγνησίας, δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους και οι υπεύθυνοι του Δήμου, που υπενθύμιζαν χθες ότι η απόφαση παραχώρησης του Εκθεσιακού Κέντρου στο Επιμελητήριο, αφορούσε το στεγασμένο χώρο και τον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο στο νότιο τμήμα στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης σημείωσε ότι ζητήθηκε από το διοργανωτή της έκθεσης να απομακρύνει την εγκατάσταση του λούνα παρκ εντός 24ωρου, διαφορετικά όπως πρόσθεσε, θα επιληφθούν οι εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες. Την ίδια ώρα η εταιρία που ανέλαβε τη διοργάνωση προσπαθούσε να δικαιολογηθεί, σημειώνοντας ότι απέστειλε σχετική αίτηση με φαξ στο αρμόδιο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δικαιολογήσει ποια ήταν η απάντηση που πήραν…

Ειδικότερα οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από το Επιμελητήριο και το Δήμο Βόλου έχουν ως εξής:

Επιμελητήριο : Δεν

έχουμε ευθύνη…

Ειδικότερα για το θέμα που προέκυψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με την λειτουργία υπαίθριου λούνα παρκ, σε παρακείμενο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου στο Πεδίον του Άρεως όπου από το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου διεξάγεται η Γενική Πανελλήνια Έκθεση 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα , το Επιμελητήριο Μαγνησίας τονίζει τα εξής :

Στην σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, διοργανώτριας του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος και της αναδόχου εταιρείας ΔΕΝ αναφέρεται η λειτουργία λούνα παρκ εντός ή εκτός του χώρου διεξαγωγής της Έκθεσης.

Συνεπώς τόσο το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όσο και η Εταιρεία Ανάπτυξης του, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την εν λόγω δραστηριότητα η οποία δεν σχετίζεται με την έκθεση 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο λούνα παρκ βρίσκεται εκτός των χωροθετημένων 5.000 μέτρων, που προβλέπονται στην σύμβαση παραχώρησης του Δήμου Βόλου προς την Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την υλοποίηση του 11ου Επιχειρηματικού Πανοράματος».

Δυσφορία

από το Δήμο

Για το ίδιο θέμα , της λειτουργίας λούνα παρκ στο χώρο δίπλα στην Έκθεση εξέδωσε και ο Δήμος Βόλου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«Άμεση ήταν η αντίδραση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βόλου όσον αφορά την παράνομη λειτουργία λούνα πάρκ στην περιοχή Πεδίο του Άρεως. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου και λίγο πριν την εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης Επιχειρηματικό Πανόραμα, διαπιστώθηκε ότι σε παρακείμενο χώρο λειτουργούσε υπαίθριο λούνα παρκ το οποίο, εκτός από παιχνίδια, διέθετε και χώρο εστίασης. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ., και από το έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων εκ μέρους του υπευθύνου λειτουργίας της επιχείρησης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιλήφθηκαν της υπόθεσης προκειμένου να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου