ΑΡΓΩ Ορτσα τα πανιά…

Τελευταία ενημέρωση: 2008-01-11, 00:00:00
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τον απόπλου της Αργούς τον ερχόμενο Ιούνιο.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης, Μιλτιάδης Ζιάκας και ο επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος της ΝΑΥΔΟΜΟΣ Απόστολος Κούρτης .
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για το προπαρασκευαστικό ταξίδι που θα πρέπει να γίνει στα λιμάνια της Τουρκίας, όπου θα εξεταστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες ελλιμενισμού του σκάφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και τα μνημόνια συνεργασίας που θα υπογραφούν με τους αντίστοιχους Δήμους από τους οποίους θα περάσει η Αργώ.
Για το προπαρασκευαστικό ταξίδι η ΝΑΥΔΟΜΟΣ έχει συντάξει συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα για την πορεία που θα ακολουθήσει το σκάφος, στα πλαίσια του οποίου εξετάζεται ήδη η δυνατότητα η Αργώ να περιπλεύσει ένα μεγάλο τμήμα της Τουρκίας, πραγματοποιώντας ενδιάμεσους σταθμούς σε 30 λιμάνια, από τα 23 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Για την προετοιμασία του προπαρασκευαστικού ταξιδιού ο Δήμος Βόλου θα έχει συνεργασία τις επόμενες μέρες με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, από τις οποίες έχει ήδη ζητηθεί κάθε διπλωματική διευκόλυνση, ώστε να δοθεί το πράσινο φως.
Εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία, ώστε η βολιώτικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής το δήμαρχο Αλ. Βούλγαρη να επισκεφτεί τους αντίστοιχους Δήμους της Τουρκίας, με τους οποίους εκτός των άλλων θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας.
Στα πλαίσια εξάλλου της προετοιμασίας του ταξιδιού τις επόμενες μέρες ο Δήμος Βόλου θα έχει οριστικοποιήσει και την πρότασή του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκο για τα υπουργεία που θα πρέπει να συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή που θα δημιουργηθεί για να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την πραγματοποίηση του ταξιδιού.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Νάκος, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των συνομιλιών με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να συγκροτηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η Επιτροπή που θα έχει και την ευθύνη του όλου εγχειρήματος.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=