ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Συνεχίζονται οι κόντρες για τις προσλήψεις

νομαρχια-μαγνησιασ-συνεχίζονται-οι-κ-851206

Νέα πολιτική τροπή προσέδωσαν στην έντονη κόντρα του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια και του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης 42 υπαλλήλων στη Νομαρχία με σύμβαση έργου, χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Θαν. Νάκου και του πρώην νομάρχη Ι. Πρίντζου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κατέρριψε στην ουσία τους ισχυρισμούς του κ. Σούρλα, ο οποίος, με ερώτησή του στη Βουλή σχετικά με τις προσλήψεις, έκανε λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και περίεργες μεθοδεύσεις. Ο κ. Νάκος δήλωσε ότι η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων εξελίχθηκε με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υφυπουργό και οι τηλεοπτικές δηλώσεις του πρώην νομάρχη Μαγνησίας Ι. Πρίντζου.
Για «διπλό άδειασμα» του αντιπροέδρου της Βουλής από στελέχη της παράταξής του μίλησε το απόγευμα ο νομάρχης Μαγνησίας, ο οποίος κάλεσε τον κ. Σούρλα να προχωρήσει στην αυτοκριτική του.
Με σοβαρότατες αιχμές η απάντηση του κ. Σούρλα, ο οποίος ευχήθηκε «να μην αποκαλυφθούν ανίερες συμμαχίες και περίεργες συμφωνίες».
Στο μεταξύ, στη συλλογή στοιχείων γύρω από την υπόθεση προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Απέναντι στον Αντιπρόεδρο της Βουλής στάθηκαν χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Θαν. Νάκος και ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Ι. Πρίντζος, οι οποίοι πήραν με δηλώσεις τους θέση στην πολιτική σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Παπατόλια και Σούρλα.
Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Νάκος χαρακτήρισε τη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων έργου, όπως εξελίχθηκε στη Νομαρχία Μαγνησίας απόλυτα νόμιμη και διαφανή, ενώ επιπρόσθετα ζήτησε ακριβώς η ίδια διαδικασία να επαναληφθεί έως το τέλος Μαρτίου για τους συμβασιούχους της τρέχουσας χρονιάς.
Ο κ. Νάκος, προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο της απάντησης που θα δοθεί στη Βουλή μετά την ερώτηση του κ. Σούρλα, ανέφερε ότι οι προσλήψεις γίνονται με βάση τον Νόμο 2527/97 για κάλυψη έκτακτων αναγκών της Αυτοδιοίκησης και μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως είπε, η σύμβαση έργου είναι ετήσια, δεν μπορεί να ανανεωθεί και γίνεται μία μόνο φορά. Σε όλη την Ελλάδα έγιναν συνολικά 2.000 συμβάσεις έργου, ενώ για τη Νομαρχία Μαγνησίας είχαν εγκριθεί 42.
Ο πρώην νομάρχης σε τηλεοπτικές δηλώσεις ανέφερε ότι δεν απαιτούνται πρόσθετες προϋποθέσεις δημοσιότητας για την πρόσληψη των συμβασιούχων έργου.
Επικαλούμενος τις διευκρινίσεις των κ.κ. Νάκου και Πρίντζου, ο νομάρχης Μαγνησίας δήλωνε το απόγευμα ότι «ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δέχθηκε διπλό άδειασμα και μάλιστα από στελέχη της ίδιας της παράταξής του για το ζήτημα, το οποίο ο ίδιος ατυχώς ανακίνησε. Το πρώτο και το ισχυρότερο άδειασμα εκ μέρους του υφυπουργού Εσωτερικών Θαν. Νάκου και το δεύτερο από την πλευρά του πρώην νομάρχη Μαγνησίας Ι. Πρίντζου».
Ο κ. Πρίντζος υποστήριξε μάλιστα ότι αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κάθε νομάρχη να προσλαμβάνει με σύμβαση έργου εκείνους που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει το έργο του, άποψη την οποία ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται απόλυτα.
Αναφερόμενος ο νομάρχης στις δηλώσεις του προκατόχου του στάθηκε στο ότι μετά από σχετική ερώτηση για το ζήτημα των συμβασιούχων ο κ. Πρίντζος απάντησε ότι το πληροφορήθηκε από τις εφημερίες. «Δείχνει ότι όλοι γνώριζαν και είχαν διασφαλιστεί οι πρόσθετες συνθήκες δημοσιότητας», σχολίασε ο κ. Παπατόλιας.
Ο νομάρχης πρόσθεσε: «Μετά από αυτή την εξέλιξη από τα δύο μέτωπα, επιτρέψτε μου να πω ότι έφτασε η ώρα, ο κ. Σούρλας να κάνει την αυτοκριτική του. Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας το θέμα θεωρείται λήξαν».

Ο κ. Σούρλας
Πληροφορούμενος τη συνέχεια που δόθηκε με τις διαδοχικές δηλώσεις γύρω από το θέμα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας σε περιεκτική, αλλά ιδιαίτερη αιχμηρή δήλωσή του απάντησε:
«Θα περιμένω την επίσημη απάντηση από τη Βουλή, όπως η διαδικασία προβλέπει και όπως όφειλε να κάνει ο νομάρχης, παρά να επιδίδεται σε ύβρεις. Και εύχομαι να μην αποκαλυφθούν ανίερες συμμαχίες και περίεργες συμφωνίες».
Εξάλλου ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στο νομαρχιακό συμβούλιο Μαγνησίας ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Σάκης Κοκκίνης και ο νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Μουλάς.
Στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι «ο βουλευτής Μαγνησίας και Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την πρόσληψη 42 συμβασιούχων από τη σημερινή νομαρχιακή αρχή, χωρίς να τηρηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και από τον κώδικα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».
Οι ερωτήσεις προς τη νομαρχιακή αρχή είναι: για ποιο λόγο δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε το νομαρχιακό συμβούλιο, για ποιο λόγο δεν δόθηκε η δημοσιότητα μέσω της σχετικής προκήρυξης στον Τύπο και όπου αλλού προβλέπεται και τι προτίθεται να πράξει η νομαρχιακή αρχή μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος στη Βουλή των Ελλήνων.


Εισαγγελία Βόλου για καταγγελίες Σούρλα

Στη συλλογή στοιχείων που αφορούν στα όσα αναφέρει στην ερώτησή του προς της Βουλή ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σούρλας αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Μετά τον πόλεμο των δηλώσεων που ξέσπασε από προχθές μεταξύ των κ.κ. Σούρλα και Παπατόλια για το θέμα και συνεχίζεται σήμερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου έχει προχωρήσει στην διερεύνηση των καταγγελλομένων, προκειμένου να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα που θα ανατεθεί σε Πταισματοδίκη. Παράλληλα η Εισαγγελία Βόλου αναμένει και την ερώτηση του κ. Σούρλα, που όπως δεσμεύτηκε μέσω του τοπικού Τύπου θα αποστείλει, προκειμένου να διερευνηθεί με ποιο τρόπο και αν ακολουθήθηκε η διαδικασία για την η πρόσληψη των 42 ατόμων με 12μηνες συμβάσεις έργου στη Νομαρχία Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου