ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσώστες σε επτά πολυσύχναστες παραλίες

ναυαγοσώστες-σε-επτά-πολυσύχναστες-π-778107

Eπτά πολυσύχναστες παραλίες του ενιαίου Δήμου Βόλου θα καλύπτονται από την 1η Ιουνίου και μέχρι και τις 31 Αυγούστου από ναυαγοσώστες, καθώς επιβάλλεται η επιτήρησή τους, αφού έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για τις ακτές Αναύρου, Αλυκών, Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή και Μαμιδάκη τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο Δήμος.

Ήδη στην τελευταία, προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ο σχετικός διαγωνισμός, για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου που προαναφέρθηκαν με τον ανάδοχο να έχει την υποχρέωση να διαθέτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και την ανάλογη εμπειρία που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεσή του έργου που είχε συνολικό προϋπολογισμό 125.000 ευρώ ( μαζί με το ΦΠΑ ).

Όπως τονίζεται στην τεχνική έκθεση του διαγωνισμού οι υποχρεώσεις της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Βόλου αφορούν: Την κάλυψη δύο ναυαγοσωστικών βάθρων στην παραλία των Αλυκών, , την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Αναύρου, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Καρνάγιου, την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία της Χρυσής Ακτής και την κάλυψη ενός ναυαγοσωστικού βάθρου στην παραλία του Μαμιδάκη. Συνολικά 7 βάθρα.

Τα βάθρα αυτά, όπως τονίζεται στην τεχνική έκθεση, θα επανδρωθούν με κατ’ επάγγελμα ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα κατέχουν πτυχίο σχολής αναγνωρισμένης από το ΥΕΝ, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και τον πλήρη εξοπλισμό που αναφέρεται στο Π.Δ. 23/2000. Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά από 10:30πμ έως 5:30μμ. και κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα τριακοσίων μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου