ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντής ιερέας εργαζόμενος της ΕΒΟΛ

εθελοντής-ιερέας-εργαζόμενος-της-εβο-779027

Εθελοντικό έργο διακονίας θα προσφέρει στην τοπική Εκκλησία ο π. Αλέξανδρος Τζανής, ο οποίος θα αναλάβει την κενωθείσα θέση του εφημερίου της ενορίας του Αερινού, εις διαδοχήν του αειμνήστου π. Κωνσταντίνου Βηλαρά.

Ο π. Αλέξανδρος, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, εργάζεται επί σειρά ετών στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ, στο τμήμα παστερίωσης-παραλαβής και πλέον θα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην εθελοντική διακονία της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε προχθές, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού, παρουσία πλήθους κόσμου, την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αλεξάνδρου Τζανή, υπογραμμίζοντας ότι «η δική σου η χειροτονία είναι και το πιο σημαντικό μνημόσυνο στην μνήμη του π. Κωνσταντίνου Βηλαρά και νομίζω ότι είναι δικό του έργο αυτό που σήμερα επιτελείται».

Ο 40χρονος εθελοντής κληρικός, κατάγεται από το Αερινό και όπως υπογραμμίζει «από μικρό παιδί βρίσκομαι κοντά στην Εκκλησία, σπούδασα Βυζαντινή μουσική και ήμουν επί 20 σχεδόν χρόνια στο ψαλτήρι». Με την προτροπή του αείμνηστου π. Κωνσταντίνου Βηλαρά, ο οποίος υπήρξε φωτισμένος κληρικός, και την στήριξη της συζύγου του Ελένης, έλαβε την μεγάλη απόφαση, να ακολουθήσει, δηλαδή, την ιερατική οδό, με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Την στιγμή της χειροτονίας «ένιωσα δέος» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει «πάντα αντιμετώπιζα με δέος τους κληρικούς και είμαι πολύ χαρούμενος διότι ακολουθώ πλέον τον ίδιο δρόμο».

Ο π. Αλέξανδρος θα αφιερώνει πλέον τον ελεύθερο χρόνο του στην Εκκλησία, συνεχίζοντας παράλληλα την επαγγελματική του δραστηριότητα στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ήταν προϊστάμενος στο τμήμα παραλαβής-παστερίωσης, αλλά παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη θέση, συνεχίζοντας, ωστόσο, την πορεία του ως εργαζόμενος στο ίδιο τμήμα, προκειμένου «να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου ως κληρικός και ως εργαζόμενος παράλληλα» ομολογεί ο ίδιος.

Στόχος του νέου εθελοντή ιερέα είναι να προσφέρει στον τόπο καταγωγής του έργο διακονίας, τονίζοντας ότι «με έχει αγκαλιάσει όλο το χωριό, οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά και οι συνάδελφοί μου, οι οποίοι αντιμετώπισαν πολύ θετικά την απόφασή μου να χειροτονηθώ κληρικός».

Το γεγονός ότι θα διακονήσει στο Αερινό, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του, π. Κωνσταντίνου, τον γεμίζει με αισθήματα αγάπης, ενώ όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «στην συγκεκριμένη περιοχή γεννήθηκα και μεγάλωσα, από εκεί κατάγομαι. Τα δέκα τελευταία χρόνια ζω στο Βόλο».

Την απόφαση του π. Αλέξανδρου εξήρε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αναλαμβάνεις ευθύνες σε μια πολύ κρίσιμη εποχή. Και γίνεσαι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Διότι εισέρχεσαι στον κλήρο, χωρίς να εγκαταλείψεις την εργασία σου. Ανοίχθηκε ένας νέος δρόμος για την Εκκλησία. Και σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να βαδίσουμε. Και πιστεύω ότι τελικά ωφελημένη θα είναι η εκκλησία του Χριστού. Ποτέ δε φοβηθήκαμε και δεν εξαρτηθήκαμε από κανέναν. Γιατί είμαστε η Εκκλησία του Χριστού και όχι των ανθρώπων».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου