ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση για ζευγάρι από το Βόλο σε διεθνές τουρνουά χορού

διάκριση-για-ζευγάρι-από-το-βόλο-σε-διε-782313

Στην πρώτη θέση στο «Αcropolis International Cup 2013»

Νικητές του διεθνούς τουρνουά αθλητικού χορού που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χορού στην Αθήνα, το Σάββατο 27 Απριλίου, αναδείχθηκε το ζευγάρι Τηλέμαχος Φάτσης και Ελισάβετ Μαντάνη, από το Βόλο.

Κατέλαβαν τη πρώτη θέση μεταξύ πολλών και δύσκολων συμμετοχών στο 1 dance Samba και στο 3 dance (Samba-Cha cha cha-Rumba), επαναλαμβάνοντας την επιτυχία τους στο ίδιο τουρνουά για το 2012 που κατέκτησαν την 1η θέση στο 1 dance Cha-cha-cha και στο 1 dance Rumba.

Οι αθλητές ανήκουν στο σύλλογο αθλητικού και κοινωνικού χορού Volos Dance Club «Magic Steps». Ο Τηλέμαχος Φάτσης είναι από την Ν. Ιωνία, 23 ετών και ασχολείται με τον αθλητικό χορό τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Ελισάβετ Μαντάνη είναι 20 ετών από το Βόλο και ασχολείται με τον αθλητικό χορό από 12 ετών. Το ζευγάρι προπονείται μαζί εδώ και έξι μήνες, χρονικό διάστημα για τέτοιου είδους επιτυχίες.

Με σκεπτικό και γνώμονα ότι οι αγώνες χορού βοηθούν πολύ τους αθλητές, τις σχολές και τους συλλόγους χορού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητών χορού διοργανώνει δύο φορές τον χρόνο το Διεθνές Κύπελλο Αθλητικού Χορού Ακρόπολις, μία οργάνωση Ελληνική με Διεθνή αναγνώριση, ακτινοβολία και συμμετοχή.

Στους Αγώνες Χορού οι καθηγητές, οι καθηγήτριες, αλλά και οι μαθητές μιας Σχολής ή Συλλόγου έχουν την ευκαιρία να προβληθούν, αλλά και να βελτιωθούν στο χορό τους, λόγω της καλής ανταγωνιστικότητας που δημιουργείται.

Στους Αγώνες λαμβάνουν μέρος μικροί και μεγάλοι χορευτές από την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού στην ανάλογη κατηγορία και στυλ.

Τα βηματολόγια και οι κανονισμοί που ακολουθούνται είναι εναρμονισμένοι και σύμφωνοι με αυτούς της ΕΧΟΕ και της Διεθνούς Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας IDSF.

Οι αγωνιζόμενοι στις κλειστές κατηγορίες βηματολογίων θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τις σχολικές φιγούρες και μόνο, χωρίς παραλλαγές και χορογραφικά στοιχεία για να μην μειωθεί η βαθμολογία τους ή αποκλειστούν.

Οι Κριτές χορού είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές της ΕΧΟΕ. Ειδικότερα οι Έλληνες Κριτές θα πρέπει να είναι και μέλη της ΕΧΟΕ. Το site αγώνων είναι το: www.dancesport.org.gr/acropolis/index.htm

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου