ΤΟΠΙΚΑ

Φύλλα αμιάντου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βελεστίνου

φύλλα-αμιάντου-στο-γυμνάσιο-λύκειο-β-851206

Την απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου που καλύπτουν το δώμα των διδακτηρίων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελεστίνου ζητά με έγγραφό του προς το Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Παταριά ο Δήμαρχος Φερών κ. Κ. Κανάρης.
Το έγγραφο που κοινοποιείται ακόμη στον προϊστάμενο Β΄ θμιας Εκπαίδευσης και στους Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Βελεστίνου αναφέρει τα παρακάτω:
Επανερχόμαστε και πάλι στο αίτημα μας για την απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου που καλύπτουν το δώμα των διδακτηρίων του Γυμνασίου και Λυκείου Βελεστίνου, με σύνολο τετρακοσίων μαθητών περίπου.
Προς τούτο σας επισυνάπτω και φωτοαντίγραφα των υπ, αριθ. 1337/13-12-2007 & Φ.3.2.1828/13-12-2007 αντιστοίχων σχετικών εγγράφων των Διευθυντών του Γυμνασίου και Λυκείου Βελεστίνου, εις τα οποία αναφέρονται ότι εκτός των σοβαρών κινδύνων που εγκυμονούν οι ίνες αμιάντου για την υγεία των μαθητών και του προσωπικού των σχολείων, η καθυστέρηση της απομάκρυνσης αυτών προκαλεί και αναστάτωση στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς στις τελευταίες μαθητικές καταλήψεις, προβλήθηκε ως πρώτο και βασικό αίτημα η απομάκρυνση αυτών.
Ήδη θεωρούμε ότι το θέμα της ύπαρξης των φύλλων αμιάντου στις σκεπές των εν λόγω σχολείων από δεκαετίες κατέστησαν, όντως, πλέον επικίνδυνα (τα φύλλα) για την υγεία μαθητών, διδασκόντων και προσωπικού των σχολείων, αφού ο αμίαντος άρχισε από τη φθορά του χρόνου να ελκύεται, υπό τύπου ινών και σκόνης με τη πνοή των ανέμων και υπό την μορφή αυτή, εισπνεόμενος, καθίσταται άκρως επικίνδυνος.
Κατόπιν αυτών και επειδή δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια παραπέρα καθυστέρησης του θέματος, παρακαλούμε για την άμεσο απομάκρυνση των εν λόγω φύλλων αμιάντου.
Αν και εφ όσον όμως η όλη εργασία απομάκρυνσης αυτών καθίσταται δύσκολη για τον ΟΣΚ, εμείς, ως Δημοτική Αρχή των Φερών, αναλαμβάνουμε άμεσα την εκτέλεση της εν λόγω εργασίας, υπό τον όρον της χρηματοδότησής μας από πλευράς σας για την πληρωμή της δαπάνης εκτέλεσης του εν λόγω έργου.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου