ΤΟΠΙΚΑ

Επιταγή εισόδου στην εργασία

επιταγή-εισόδου-στην-εργασία-783996

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 35.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους ενδιαφερόμενους ανέργους και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών», παρέχουν η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ EUROΤraining.

Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης, το οποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της θεωρητικής κατάρτισης και στην παραγωγική διαδικασία μέσω της πρακτικής άσκησης.

Σκοπός της δράσης είναι το «ταίριασμα» ανέργου – επιχείρησης , αναλαμβάνοντας τη θεωρητική κατάρτιση του ανέργου για την επιτυχημένη είσοδο του στην αγορά εργασίας. Απευθύνεται σε ηλικίες 18-30 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, αποφοίτους υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατόχους Κάρτας Ανεργίας σε ισχύ.

Μέσω της δράσης παρέχεται:

* Θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών με επίδομα 5 ευρώ/ώρα.
* Εκπαιδευτικό επίδομα 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ», εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
* Εκπαιδευτικό επίδομα 2.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
* Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη, έναντι κινδύνου και ατυχήματος, για όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
* Επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών, για ένα έτος, μετά τη λήξη της 5μηνης επιδοτούμενης απασχόλησης, αν προσληφθούν με τη λήξη της πρακτικής άσκησης.
Προθεσμία μέχρι τις 20 Μαΐου
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 35.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, εκ των οποίων 15.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 20.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι θα παρέχουν εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με μορφή πρακτικής άσκησης και χωρίς κανένα κόστος για την επιχείρηση.

Ο αριθμός των ανέργων που μπορεί κάθε επιχείρηση να απασχολήσει, αποτελεί συνάρτηση του προσωπικού της, δηλαδή από ένα έως τέσσερις εργαζόμενους, μπορεί να απασχολήσει έως ένα άτομο και για πέντε εργαζόμενους και πάνω ίσος με το 30% του αριθμού των απασχολούμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, καθώς και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μπορούν να ενημερωθούν για τους υπόλοιπους όρους του προγράμματος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα γραφεία της ΕΑΕΜ, Δημητριάδος 176, η τηλεφωνικά στο 2421094700 (εσωτ.8).

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων λήγει στις 20/5/2013.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου