ΤΟΠΙΚΑ

Ενα ευρώ φθηνότερα τα αμνοερίφια

ενα-ευρώ-φθηνότερα-τα-αμνοερίφια-784508

Μειωμένα κατά ένα ευρώ περίπου θα πωλούνται φέτος τα αμνοερίφια στα Κρεοπωλεία της Μαγνησίας, καθώς η τελική τιμή πώλησης στους καταναλωτές καθορίστηκε γύρω στα 9 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι που η τιμή τους άγγιζε τα 9,80-9,90 ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι κρεοπώλες επισημαίνουν ότι η κρίση έχει «χτυπήσει» αρκετές οικογένειες στη Μαγνησία οι οποίες φέτος θα στραφούν σε εναλλακτικά κρέατα, φθηνότερα στην τιμή τους για το Πασχαλινό τους τραπέζι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών Μαγνησίας Αντώνης Κανελλόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Για μια ακόμη χρονιά οι έλληνες κτηνοτρόφοι πληρώνονται στο χέρι από 5,80 έως 6,50 ευρώ το κιλό συν το ΦΠΑ ενώ από την άλλη πλευρά παρατηρούνται σε μεγάλα σημεία πώλησης τιμές, με αναγραφή ελληνικής παραγωγής, από 5,69 έως 6,99 με ΦΠΑ. Τα θεσσαλικά κρεοπωλεία σέβονται τους παραγωγούς και περιόρισαν το κέρδος τους στο ελάχιστο και γι’ αυτό θα πωλούν τα αμνοερίφια γύρω στα 9 ευρώ, περίπου ένα ευρώ κάτω σε σύγκριση με πέρυσι».

Την ίδια στιγμή ο κ. Κανελλόπουλος καλεί τους Βολιώτες καταναλωτές πέρα από τις τιμές να ελέγχουν και την ποιότητα των κρεάτων.

Αναφερόμενος στις παραγγελίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ο πρόεδρος των κρεοπωλών Μαγνησίας τόνισε ότι είναι ικανοποιητικές ωστόσο οι κρεοπώλες αναμένουν να κορυφωθεί η κίνηση από Μ. Τετάρτη- Μ. Πέμπτη. Παράλληλα πρόσθεσε ότι φέτος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης παρατηρούνται πολλές οικογένειες που αδυνατούν να προμηθευτούν αρνάκι και κατσικάκι για το πασχαλινό τους τραπέζι και έτσι στρέφονται σε φθηνότερα κρέατα.

Ο Πρόεδρος των κρεοπωλών, υποστήριξε ότι στα τοπικά κρεοπωλεία, υπάρχει πάντα επάρκεια στα ντόπια κρέατα, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ υποστήριξε ότι το 90% περίπου των καταναλωτών, επιθυμούν ντόπια αρνιά και κατσίκια σε σχέση με τα εισαγωγής.

Εορταστικό ωράριο για τα κρεοπωλεία της Μαγνησίας

Το πασχαλινό ωράριο ανακοίνωσε ο Σύλλογος Κρεοπωλών Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα τα κρεοπωλεία θα λειτουργήσουν ως εξής: Σήμερα Μ. Τρίτη 8.00- 15.00 & 17.00 – 21.00, Μ. Τετάρτη 8.00- 15.00 & 17.00 – 21.00, Μ. Πέμπτη 8.00- 15.00 & 17.00 – 21.00, Μ. Παρασκευή 12.00 – 20.00, Μ. Σάββατο 08.00 – 17.00, Κυριακή κλειστά, Δευτέρα κλειστά, Τρίτη κλειστά.

Η Ενωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας

Από την πλευρά της η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας αναφορικά με την αγορά κρεάτων, τονίζει προς τους καταναλωτές : «Κάθε σφάγιο (αμνός, ερίφιο), υποχρεωτικά, πρέπει να φέρει σφραγίδες, στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών, οι οποίες δηλώνουν ότι έχει γίνει ο απαιτούμενος υγειονομικός έλεγχος.

Τα εντόπια και τα προερχόμενα, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, έχουν σφραγίδα, με χρώμα τυρκουάζ που αναγράφεται η χώρα προέλευσης. Τα Ελληνικά έχουν το σήμα HELLAS ή EL ή GR. Τα προερχόμενα από τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν σφραγίδα με χρώμα καστανό όπου αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης.

Το νωπό κρέας πρέπει να συντηρείται σε προθήκες ψυγεία (από 2 – 4ο C ) και όχι να είναι εκτεθειμένο στα τσιγκέλια ή στους πάγκους, γιατί μολύνεται από σκόνες, έντομα και αλλοιώνεται από τη θερμοκρασία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου