ΤΟΠΙΚΑ

Με παγετό η επιστροφή των εκδρομέων

με-παγετό-η-επιστροφή-των-εκδρομέων-851206

Παγετός, χιονόνερο και τσουχτερό κρύο είναι το σκηνικό του καιρού που διαμορφώνεται τις επόμενες ημέρες στη Μαγνησία, κάνοντας δυσκολότερη την επιστροφή των εκδρομέων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στα Χάνια Πηλίου τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία κυμάνθηκε από -10 έως -5 βαθμούς, ενώ στην πόλη του Βόλου από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.
Για σήμερα η θερμοκρασία στο Βόλο θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες αναμένεται να πέσει χιονόνερο, ενώ τις υπόλοιπες ώρες ασθενής βροχή.
Η βροχή αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Αντίστοιχες θερμοκρασίες και την Κυριακή, χωρίς όμως να προβλέπεται βροχή.
Σημειώνεται ότι μέχρι την Κυριακή, γιορτή των Θεοφανίων οι υπηρεσίες Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπου αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη κίνηση. Σκοπός των μέτρων είναι η αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, η εξασφάλιση των πλέον ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου και η εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντιμετώπισης κάθε προβλήματος.
Συνολικά σε όλη την χώρα τα επικίνδυνα σημεία είναι 550 και ειδικά στη Μαγνησία τα επικίνδυνα σημεία είναι στο 5ο, 16ο, 20ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών – Φαρσάλων στο 5ο, 12ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Βόλου – Νεοχωρίου – Χορευτού στο 7ο, 11ο χιλιόμετρο και στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαρίσης στο 313ο, 314ο χιλιόμετρο.
Για τα τροχονομικά μέτρα επιστρατεύονται οι αστυνομικοί των τμημάτων Τροχαίας Βόλου και το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αλμυρού, της ομάδας «Ζήτα» και της Ειδικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Τροχαίων Ατυχημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου