ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργούν με ευαισθησία

δημιουργούν-με-ευαισθησία-785660

Τα μέλη του Εργαστηρίου «Αργώ» και του «Ηλιοτρόπιου»

Εντυπωσιακές χειροποίητες δημιουργίες με ανοιξιάτικα χρώματα και την σφραγίδα των μελών του Εργαστηρίου «Αργώ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, κοσμούν το βαγόνι που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ερμού, έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου.

Η δημιουργική ομάδα κατασκευάζει με πολύ μεράκι και ευαισθησία τα έργα που διατίθενται προς πώληση στο βαγόνι της Ερμού, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες, σε όλα τα πεδίο της καθημερινότητας, μηδέ εξαιρουμένου του επαγγελματικού, επιτυγχάνεται μέσα από παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Καλαίσθητες λαμπάδες, κοσμήματα, μόμπιλε, αλλά και ποικίλα διακοσμητικά αντικείμενα, συνθέτουν ένα πολύχρωμο δημιουργικό σκηνικό, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών.

Ανάλογη απήχηση έχουν στο μεταξύ, τα πολύχρωμα λουλούδια αλλά και τα αρωματικά φυτά που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο του βαγονιού και αποτελούν, αντίστοιχα, καρπό της δράσης του Συνεταιρισμού Ανθοκομίας-Αρωματικών Φυτών Ατόμων με Αναπηρία «Ηλιοτρόπια».

Δεκαπέντε, συνολικά μέλη, ηλικίας 18 έως 45 ετών συμμετέχουν στους δύο προαναφερθέντες θεσμούς, που στηρίζονται έμπρακτα από την τοπική κοινωνία.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι ο χώρος δράσης του Συνεταιρισμού Ανθοκομίας ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια» είναι επισκέψιμος για τα σχολεία της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι μαθητές βιώνουν την χαρά της επαφής με την γη, σκάβοντας και φυτεύοντας μαζί με τα μέλη του συνεταιρισμού. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στις δύο παραπάνω πρωτοβουλίες εκφράζουν την ικανοποίησή τους διότι η τοπική κοινωνία είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών τους.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων τους είναι η κινητήριος δύναμη που τους δίνει ώθηση προκειμένου να συνεχίσουν την δημιουργική τους προσπάθεια, με νέες ιδέες και τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό.

Το βαγόνι λειτουργεί, σημειωτέον, σύμφωνα με το ωράριο καταστημάτων, ενώ η περίοδος που διανύουμε, δημιουργεί πρόσφορο πεδίο, προκειμένου να αποτελέσουν δώρα γιορτής σε αγαπημένα πρόσωπα, τα έργα που έχουν δημιουργηθεί με περισσή ευαισθησία και μεράκι.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου