ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Υπέρ – Αντιδήμαρχος ο Γ. Στάμος

δημοσ-βολου-υπέρ-αντιδήμαρχος-ο-γ-στ-851206

Παραμένουν ως έχουν για το 2008 οι πέντε Αντιδήμαρχοι Βόλου με απόφαση του Αλέκου Βούλγαρη

Χωρίς αλλαγές το σχήμα διοίκησης των πέντε αντιδημαρχιών στο Δήμο Βόλου. Τεχνικές υπηρεσίες και Πολεοδομία εντάσσονται σε μία αντιδημαρχία με αντιδήμαρχο τον Γιάννη Στάμο.

Tην ανανέωση της θητείας των πέντε νυν αντιδημάρχων μέχρι 31-12-2008 υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, πρώτη μέρα μετά την είσοδο του νέου χρόνου.

Μοναδική διαφοροποίηση η ανάληψη των Τεχνικών Υπηρεσιών, τις οποίες, μαζί με την Πολεοδομία που προΐστατο, αναλαμβάνει από σήμερα ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος, ενώ χωρίς άλλες αλλαγές συνεχίζουν το έργο τους στους τομείς που είχαν εξαρχής αναλάβει οι αντιδήμαρχοι Απ. Φοινικόπουλος, Βαγγέλης Καπούλας, Δημήτρης Δερβένης και Έφη Καραγιάννη.

Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, που καθημερινά βρίσκεται σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των οργανισμών και των δημοτικών επιχειρήσεων, έχοντας την πολιτική επίβλεψη της στρατηγικής που χαράσσεται ανά τομέα, με αφορμή τη νέα χρονιά που ξεκίνησε και μετά την υπογραφή των νέων αποφάσεων που καθορίζουν τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, δίνοντας το πολιτικό στίγμα για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει συντεταγμένα και χωρίς χάσιμο χρόνου για να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει.

“Το 2008, υπογραμμίζει, είναι μια σημαντική χρονιά για την πόλη και το Δήμο. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δήμο σύγχρονο, οικονομικά εύρωστο και με πιστοποιημένες υπηρεσίες.
Μας ενώνει η συλλογική μας απόφαση να συνεργαστούμε για την πόλη μας. Μας ενώνει η κοινή αυτοδιοικητική μας αντίληψη να δράσουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας ισχυρής και συνεκτικής κοινωνίας ενεργών πολιτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στη γνώση και την εμπειρία μας».

Οι αρμοδιότητες

Η θητεία των πέντε αντιδημάρχων ανανεώθηκε για ένα χρόνο, μέχρι τις 31.12.2008.

Ο κ. Απόστολος Φοινικόπουλος συνεχίζει ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αρμοδιότητες στον τομέα των πολιτιστικών και αθλητικών θεμάτων.
Παράλληλα ο κ. Φοινικόπουλος έχει την εποπτεία και ευθύνη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και ειδικότερα του Γραφείου Τύπου και Εκδόσεων και του Γραφείου Επικοινωνίας Πολιτών και Συνοικιακών Συμβουλίων, την αρμοδιότητα της αναπλήρωσης του Δημάρχου κατ΄ άρθρο 89 παρ. 1 του Ν. 3463/2006 ΦΕΚ 114/8-6-2006 τ. Α΄ κ.αλ.

Ο κ. Ιωάννης Στάμος ορίζεται Αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητες στους τομείς του Προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Πολεοδομίας και έχει την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιακών μονάδων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών εκτός του Γραφείου Δημοτικού Φωτισμού του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Δ/νσης αυτής, καθώς και της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου. Παράλληλα ο κ. Στάμος έχει την αρμοδιότητα για θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης των τροχοφόρων στην πόλη πλην της αστυνόμευσης των χώρων στάθμευσης, για θέματα απαλλοτριώσεων, διανοίξεων οδών και διασφάλισης των κοινοχρήστων χώρων, την εποπτεία και ευθύνη εγκατάστασης και λειτουργίας των Κεραιών Σταθμών Ξηράς.

Ο κ. Ευάγγελος Καπούλας συνεχίζει ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής με αρμοδιότητες στον τομέα της Δ/νσης Καθαριότητας και της Δ/νσης Πρασίνου, καθώς και στον τομέα του Γραφείου Δημοτικού Φωτισμού του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων. Εκτός από την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών ο κ. Καπούλας έχει την επιμέλεια των Περιβαλλοντικών Θεμάτων του Δήμου, μη περιλαμβανομένης της εγκατάστασης και λειτουργίας των Κεραιών Σταθμών Ξηράς, τη μέριμνα και ευθύνη για τον καθαρισμό των χειμάρρων και των προαστιακών χώρων, την αρμοδιότητα χειρισμού των θεμάτων που αφορούν στη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία διάθεσης των απορριμμάτων, την υπογραφή των αποφάσεων επιβολής προστίμων, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου μας κ.α.

Μέχρι 31.12.2008 ανανεώθηκε η θητεία του κ. Δημήτρη Δερβένη ως Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, με αρμοδιότητες στον τομέα της Δ/νσης Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών. Εκτός από την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιακών μονάδων της Δ/νσης Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών ο κ. Δημ. Δερβένης θα έχει τη μέριμνα και την ευθύνη χειρισμού των θεμάτων Ανάπτυξης του Δήμου κ.α.

Τέλος η κ. Έφη Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει τη μέριμνα και την ευθύνη χειρισμού των θεμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου, τη μελέτη των δημογραφικών, κοινωνικών, οικονομικών και υγειονομικών στοιχείων που διαθέτει η Στατιστική Υπηρεσία και άλλοι υπεύθυνοι φορείς για επισήμανση κοινωνικών προβλημάτων διάφορων πληθυσμιακών ομάδων και τη μεθόδευση αποτελεσματικών τρόπων και προγραμμάτων για την επίλυσή τους, καθώς επίσης και τη μελέτη προγραμμάτων προστασίας, αγωγής και πληροφόρησης της οικογένειας για την επιβοήθησή της στην εκπλήρωση του ρόλου της και την ευαισθητοποίησή της στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου