ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ Στην “Αλ Κάϊντα” η ευθύνη της δολοφονίας Μπούτο

πακισταν-στην-αλ-κάϊντα-η-ευθύνη-τη-851206

Ο Πακιστανός πρόεδρος στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ δήλωσε, χθες, στη διάρκεια του ραδιοτηλεοπτικού του διαγγέλματος ότι “σύμμαχοι” της οργάνωσης Αλ Κάιντα βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο στα τέλη του 2007.
Ο πρόεδρος του Πακιστάν υποστήριξε, ταυτοχρόνως, ότι πίσω από όλες τις βίαιες ενέργειες με στόχο τα δημόσια πρόσωπα ή τις δυνάμεις ασφάλειας βρίσκονται “φυσικά πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με την Αλ Κάϊντα”.
Στο μεταξύ, το κόμμα της Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη, θα μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής τους από τις 8 Ιανουαρίου στις 18 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ένας από τους εκπροσώπους του κόμματος.
Στις εκλογές θα μετάσχει και το κόμμα Μουσουλμανική Ένωση του Πακιστάν-Ναουάζ (PML-N) του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Συνεργασία
με Βρετανούς

Ερευνητές της Σκότλαντ Γιαρντ θα μεταβούν στο Πακιστάν “πριν από το τέλος της εβδομάδας” για να βοηθήσουν τις πακιστανικές αρχές στην έρευνα που πραγματοποιείται για τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, ανακοινώθηκε σήμερα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Μετά από αίτημα του πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν αποδέχτηκε και θα αποστείλει στο Πακιστάν ειδικούς ερευνητές επιστήμονες της Σκότλαντ Γιαρντ για να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Πακιστάν στην έρευνα που διεξάγει για τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

“Η ομάδα θα αναχωρήσει από τη Βρετανία το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας”, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά της και η Σκότλαντ Γιαρντ σε σύντομη ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την αποστολή “μικρής ομάδας ειδικών της τρομοκρατικής πτέρυγας στο Πακιστάν για παροχή βοήθειας και υποστήριξης στην έρευνα για τη δολοφονία Μπούτο”.

“Η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ισλαμαμπάντ το συντομότερο δυνατόν” καταλήγει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου