ΤΟΠΙΚΑ

Βάζουν 3 ευρώ βενζίνη…

βάζουν-3-ευρώ-βενζίνη-788692

Δραματικά έχει περιοριστεί η κατανάλωση βενζίνης των Βολιωτών λόγω της κρίσης με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση στους τζίρους των πρατηριούχων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των πρατηριούχων Νομού Μαγνησίας κ. Άγγελος Τσαβές, σε ορισμένες περιπτώσεις καταναλωτές προμηθεύονται μέχρι και 3 ευρώ βενζίνη προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν με το ΙΧ τους μέχρι το σπίτι τους!

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβές τονίζει ότι ορισμένοι καταναλωτές προμηθεύονται βενζίνη με τα «ψιλά» που έχουν ξεμείνει στα αυτοκίνητα τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τους τελευταίους μήνες, όπως επισημαίνει ο ίδιος, κατά μέσο όρο την εβδομάδα οι πλειοψηφία των καταναλωτών διαθέτουν μόνο 15 ευρώ, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις μέσα στο κέντρο του Βόλου ενώ λιγότερα άτομα διαθέτουν την εβδομάδα από 20-25 ευρώ για τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Νομού Μαγνησίας κ. Άγγελος Τσαβές σημειώνει : «Απλά τώρα οι Βολιώτες, τις κοντινές αποστάσεις τις κάνουν με τα πόδια, και όπου μπορούν επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους για να μην καταναλώνουν βενζίνη. Πρώτη φορά παρατηρούμε τέτοια κατάσταση. Τα περισσότερα πρατήρια στη Μαγνησία έχουν απώλειες στους τζίρους τους 30%. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μου έχουν ζητήσει 3 ευρώ βενζίνη για να καταφέρουν να φτάσουν ίσα- ίσα στο σπίτι τους. Τέτοιες περιπτώσεις παρατηρούνται κυρίως στα τέλη κάθε μήνα όπου τελειώνουν μισθοί και συντάξεις».

Οι πρατηριούχοι, για αύξηση των κερδών τους, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις ημέρες του Πάσχα όπου θα αυξηθεί η κίνηση λόγω επισκεπτών στην περιοχή.

Κατακόρυφη η πτώση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης

Όσον αφορά την φετινή κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών στη Μαγνησία παρατηρήθηκε πτώση σε ποσοστό 75%, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών προμηθεύτηκε για τον φετινό χειμώνα ελάχιστο αλλά και καθόλου σε μερικές περιπτώσεις πετρέλαιο θέρμανσης, επιλέγοντας εναλλακτικούς τρόπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου