ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία για τους νεφροπαθείς

ταλαιπωρία-για-τους-νεφροπαθείς-851206

Χριστούγεννα χωρίς το διατροφικό επίδομα για τους νεφροπαθείς της Μαγνησίας, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα δίχτυα της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα μην λάβουν έγκαιρα το ποσό των 266 ευρώ που δικαιούνται σε μηνιαία βάση.

Η καταβολή των χρημάτων θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από τα Χριστούγεννα. Όμως η αναμονή συνεχίστηκε, τη στιγμή που ένας στους δύο νεφροπαθείς ζει αποκλειστικά και μόνο με αυτό το επίδομα.
Αιτία της ταλαιπωρίας και των προβλημάτων που αντιμετώπισαν τούτες τις γιορτινές ημέρες ήταν ο λιγοστός αριθμός υπαλλήλων στη Διεύθυνση Υγείας, που δεν επαρκούν για να διεκπεραιώσουν το πλήθος των υποθέσεων της υπηρεσίας.
Στα σοβαρά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους, ήρθε τα φετινά Χριστούγεννα να προστεθεί και η ταλαιπωρία τους στα γκισέ των τραπεζών, αναμένοντας πότε θα καταβληθεί το επίδομα, στο οποίο είχαν βασιστεί για τις ημέρες των εορτών. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, οι διαδικασίες για την καταβολή του συνέχιζε να εκκρεμεί.
Η αντινομάρχης Υγείας Ντία Βουβαλούδη, η οποία ρωτήθηκε χθες για την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος, ανέφερε ως αιτία την έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Υγείας.
«Οι λιγοστοί υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις που απασχολούν την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι μετά από προσωπικές της πιέσεις, το επίδομα μπόρεσαν να λάβουν από τις τράπεζες ορισμένοι από τους νεφροπαθείς.
Οι υπόλοιποι που δεν στάθηκε δυνατό να ενημερωθούν, θα εισπράξουν το ποσό τη νέα χρονιά, δηλαδή από την Τετάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου