ΤΟΠΙΚΑ

Έργα για το παλαιό Τρίκερι στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

έργα-για-το-παλαιό-τρίκερι-στο-εσπα-θεσ-789158

Δύο νέα έργα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για το παλαιό Τρίκερι εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Πρόκειται για τσιμεντοστρώσεις –πλακοστρώσεις οδοποιίας δαπάνης 380.000 ευρώ και επέκτασης αγωγού ύδρευσης προς τον Οικισμό «Πυθου» δαπάνης 120.000 ευρώ.

Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση των 4 Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), με συνολικό προϋπολογισμό 10,5 εκ. ευρώ.

Τα έργα, στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νήσων, στην εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, στην ενίσχυση του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, στην προσβασιμότητα περιοχών.

Στο προσεχές διάστημα, εκδίδεται η σχετική Πρόσκληση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να αρχίσουν να υποβάλλονται διακριτά πλέον τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων από τους Δικαιούχους τους, για να αξιολογηθούν για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όλα τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων πρόκειται να ενταχθούν και να αρχίσουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. εντός του 2013.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου