ΤΟΠΙΚΑ

Εξοργιστικές αυξήσεις τελών στη Νέα Αγχίαλο

εξοργιστικές-αυξήσεις-τελών-στη-νέα-α-851206

Περιπετειώδης ο τρόπος με τον οποίο φέτος το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Αγχιάλου ψήφισε την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών. Στην πρώτη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου οι προτάσεις του δημάρχου Ηλία Καραπατάκη δεν πέρασαν, αφού τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που αγγίζουν το 30%. Στη δεύτερη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (Στέλλα Παπαγεωργίου, Κων/νος Κολώνης και Κων/νος Στατήρας) τελικά πείστηκαν να ψηφίσουν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα αναπροσαρμόζονται τα δημοτικά τέλη από 1,26 ευρώ ανά τ.μ σε 1,63 ευρώ ανά τ.μ και θεσπίζεται και το τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών με 0,07 το τ.μ. Συνολικά δηλαδή η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που θα πληρώνουν οι δημότες Ν. Αγχιάλου ανέρχεται στο ύψος του 29,37%! Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον Ηλία Καραπατάκη ότι πέρυσι και πρόπερσι που ήταν προεκλογικές χρονιές οι αυξήσεις δεν ξεπέρασαν το 5% προκειμένου ο δήμαρχος να μην έχει πολιτικό κόστος. Αντιθέτως φέτος οι αυξήσεις πολλαπλασιάστηκαν.

Η δημοτική ταβέρνα

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευαγγελία Κρίκου σχετικά με τον τρόπο ενοικίασης της δημοτικής ταβέρνας της Ν. Αγχιάλου. Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κρίκου τονίζει: «Όταν το θέμα της ενοικίασης της δημοτικής ταβέρνας ήρθε στη δημαρχιακή επιτροπή, τεχνηέντως αποκρύφτηκε το γεγονός ότι οι σημερινοί ενοικιαστές οφείλουν στο Δήμο, αφού παρουσιάστηκαν με ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι έχουν ανεξόφλητες οφειλές στο δήμο που είναι χρεωμένες σε δεύτερη καρτέλα. Επιπλέον η προκήρυξη ενοικίασης της ταβέρνας δεν δημοσιεύτηκε σε καμία τοπική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ως μόνοι ενδιαφερόμενοι οι προηγούμενοι ενοικιαστές της, οι οποίοι δεν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά με το δήμο και κατά συνέπεια δεν είχαν δικαίωμα να συνεχίζουν να την ενοικιάζουν», υπογραμμίζει η κ. Ευαγγελία Κρίκου, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι το θέμα αμέσως μετά τις γιορτές θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι ενοικιαστές της δημοτικής ταβέρνας Αγχιάλου οφείλουν στο δήμο από ενοίκια και δημοτικό τέλος 2% ποσό που ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ και το οποίο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεωρούν υπερβολικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου