ΤΟΠΙΚΑ

Στον εισαγγελέα η επίμαχη κασέτα

στον-εισαγγελέα-η-επίμαχη-κασέτα-851206

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για μη χρηστή διαχείριση υποθέσεων από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, ενώ ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Π. Πούλιο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.
Την ίδια ώρα, η επίμαχη κασέτα έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης Κώστα Χρυσικόπουλου, η κασέτα εστάλη την Παρασκευή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστα και στη συνέχεια ζητήθηκε από τον δεύτερο ειδικό ανακριτή κ. Οικονόμου, να βεβαιώσει τη γνησιότητα του περιεχομένου της από την ασφάλεια.
Εν τω μεταξύ, η 34χρονη πρώην συνεργάτιδα του κ. Ζαχόπουλου οδηγήθηκε την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού -και συγκεκριμένα στο κελί 23-, αφού κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή. Η ίδια πάντως αρνείται τις κατηγορίες, όπως αρνείται ότι είχε και ερωτική σχέση με τον Χρήστο Ζαχόπουλο.
Εξ άλλου την Πέμπτη κλήθηκαν στον ανακριτή και άλλα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με την κατηγορούμενη, ανάμεσά τους οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη και Θέμος Αναστασιάδης, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι η 34χρονη τους προσέγγισε με σκοπό να πωλήσει σε κανάλι κασέτα με υλικό που αποδείκνυε τη σχέση της με τον κ. Ζαχόπουλο.
Μετά την κατάθεσή της στον 2ο ειδικό ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση Ζαχόπουλου, η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη ανέφερε ότι η 34χρονη την είχε επισκεφθεί με δικηγόρο στο Mega, προκειμένου να δώσει στοιχεία που αφορούσαν τον τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού.
Η κ. Τρέμη δήλωσε μετά την κατάθεσή της ότι περιέγραψε στον ανακριτή το πνεύμα της συνάντησης που είχε με την 34χρονη, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες επικαλούμενη το δημοσιογραφικό απόρρητο. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, από τη συνάντηση που είχε με την κατηγορούμενη «δεν αποκόμισα κανένα στοιχείο που να συνδέεται με το ποινικό μέρος της υπόθεσης».
Στον ανακριτή επίσης κατάθεσε χθες και ο γιος του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής αναφέρει για την υπόθεση: «Ανεξάρτητα από την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος, οι διαστάσεις που πήρε η υπόθεση Χρήστου Ζαχόπουλου αναδεικνύουν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων, καθώς και θέματα αποχαρακτηρισμών διατηρητέων κτιρίων και αντιμετώπισης αρχαιολογικών χώρων. Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πλήρεις εξηγήσεις».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος για το ίδιο θέμα δήλωσε: «Υπάρχει μια προσωπική πλευρά, η οποία έχει δραματικά στοιχεία. Υπάρχει όμως από την άλλη μια σοβαρή πολιτική πλευρά. Κατά τη γνώμη μας, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σήψη, υπάρχουν μαύρα σημεία και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά και με το ρόλο που είχε ως υπουργός Πολιτισμού τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της ΝΔ».
Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με τις αποφάσεις του ΚΑΣ και ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια.
Το θέμα απασχόλησε χθες και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που επίσης ζητά διερεύνηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ενόψει των εορτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν εξελίξεις. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Δικαιοσύνης ενεργοποιήθηκε τάχιστα […] Εμείς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και θα συμβούλευα και στην αντιπολίτευση να εμπιστεύεται τους θεσμούς και κυρίως τη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα φτάσουμε σ’ ένα σημείο, ώστε να έχουμε απόλυτο φως. Θέλω πάντως να σας πω ότι η κυβέρνηση ούτε φοβάται, ούτε έχει να κρύψει τίποτα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου