ΤΟΠΙΚΑ

Δεμένο χθες το πλοίο

δεμένο-χθες-το-πλοίο-793058

Δεμένο στο λιμάνι του Βόλου παρέμεινε χθες το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος», λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλαδική Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη, το δρομολόγιο του πλοίου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί.

Η 24ωρη απεργία, που ξεκίνησε χθες στις 6 το πρωΐ και θα λήξει σήμερα στις 6 το πρωΐ, αποτελεί πανελλαδική προειδοποιητική απεργία, ως αντίδραση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», που συζητείται στην ολομέλεια της βουλής. Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται, εξάλλου, για την Εργατική Πρωτομαγιά, 1η Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ έχει ζητήσει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, θεωρώντας ότι με αυτό επιχειρείται η καταβαράθρωση του θεσμικού πλαισίου που ισχύει σήμερα (οργανικές συνθέσεις πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοΐα, θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία κ.α).

To πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας εισήχθη χθες προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφισή του αναμένεται, πιθανότατα, σήμερα. Την περασμένη Παρασκευή, εντάχθηκαν, εξάλλου, σε αυτό δύο τροπολογίες, η μία που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ναυτιλίας να καθορίζει την οργανική σύνθεση στα ημερόπλοια, για πλόες άνω των 30 ναυτικών μιλίων και συνολική διάρκεια μικρότερη του 24ωρου και η άλλη που ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωΐ το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Flying Cat 5, από την Αλόννησο στο Βόλο, το οποίο παρέμεινε, ωστόσο, στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να γίνει αλλαγή χρώματος, το οποίο θα είναι πλέον πράσινο, λόγω αλλαγής του σπόνσορα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου