ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η υγεία του Ζαχόπουλου

κρίσιμη-αλλά-σταθερή-παραμένει-η-υγεί-851206

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 34χρονης πρώην υπαλλήλου επί σύμβαση στο υπουργείο Πολιτισμού και συνεργάτιδας του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Χρήστου Ζαχόπουλου.
Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε μετά το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος, αφού μελέτησε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Ασφάλεια σε βάρος της, της απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της συμμετοχής σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο (πλημμέλημα).
Σύμφωνα με το συνήγορό της κ. Κώστα Χρυσικόπουλο, η 34χρονη αρνείται την κατηγορία της εκβίασης, υποστηρίζει μάλιστα ότι ο κ. Ζαχόπουλος της είχε δώσει συστατική επιστολή τον περασμένο Αύγουστο, ενώ για την επίσκεψή της σε τηλεοπτικό κανάλι αναφέρει ότι στόχος της ήταν να καταγγείλει έναν παράτυπο διαγωνισμό και όχι να παραδώσει κασέτες που αφορούσαν τον κ. Ζαχόπουλο.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή από τον οποίο η 34χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.
Καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας η 34χρονη βρισκόταν στη ΓΑΔΑ μαζί με το δικηγόρο της, όπου αρνήθηκε να δώσει προανακριτική απολογία, λέγοντας ότι θα μιλήσει στον εισαγγελέα.
Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της, όπου δεν βρέθηκε κάτι που να σχετίζεται με την υπόθεση.
Λίγο πριν προχωρήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας ο κ. Ζαχόπουλος έγραψε δύο σημειώματα, ένα προς τη σύζυγό του και τον γιο του και ένα προς φίλο και συνεργάτη του, σκηνοθέτη. Στη δεύτερη μιλά για «εκβιαστές» που πάτησαν στο ηθικό του παράπτωμα (σ.σ. την εξωσυζυγική σχέση) προκειμένου να τον βλάψουν πολιτικά.
Όπως μετέδωσε το Mega, στην επιστολή αναφέρει: «Ένα ηθικό παράπτωμά μου έδωσε την ευκαιρία σε εκβιαστές να αποκτήσουν υλικό και εμμέσως διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Αρνήθηκα να υποκύψω, μού έδωσαν και αριθμό λογαριασμού που ανήκε σε έναν από τους πρωτεργάτες. Το υλικό αυτό βρήκε ευήκοα πολιτικά ώτα, προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο πολιτικός εκβιασμός».
Η αστυνομία ερευνά και το ρόλο δύο δικηγόρων στην υπόθεση.
Εν το μεταξύ, κρίσιμη, αλλά σταθερή εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Χρήστου Ζαχόπουλου, δύο ημέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας. Οι γιατροί του Ευαγγελισμού θα έχουν συνολική εικόνα της κατάστασής του αύριο.
Τη νύχτα που πέρασε δεν σημειώθηκαν νέες επιπλοκές, ενώ χθες το πρωί τον κ. Ζαχόπουλο επισκέφθηκε ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος -με την ιατρική του ιδιότητα- είπε πως ο ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερός και ελέγχεται αναπνευστικά. Πρόσθεσε πως έχει δει πολυτραυματίες σε χειρότερη κατάσταση να αναρρώνουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου