ΤΟΠΙΚΑ

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο Χ. Ζαχόπουλος

αποπειράθηκε-να-αυτοκτονήσει-ο-χ-ζαχό-851206

“Φύλλο και φτερό” φαίνεται ότι κάνουν οι αρχές το αρχείο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.
Τόσο ο υπολογιστής του πρώην γενικού γραμματέα όσο και το κινητό του τηλέφωνο εξετάζονται από τις αρχές, προκειμένου να εξακριβώσουν τα κίνητρα που φαίνεται ότι οδήγησαν τον πρώην γενικό γραμματεία στην απόπειρα αυτοκτονίας. Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Τα σενάρια που αναπτύσσονται κάνουν λόγους για οικονομικές ατασθαλίες στο υπουργείο Πολιτισμού, πράγμα που οδήγησε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να ζητήσει την παραίτησή του.

Η βουτιά στο κενό

Ειδικότερα: σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος έπειτα από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι. Όλα δείχνουν απόπειρα αυτοκτονίας.
Ο Χρ.Ζαχόπουλος έπεσε περίπου στις 2 το μεσημέρι στον ακάλυπτο από το διαμέρισμά του, στην οδό Καρνεάδου. Λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα.
O Χρήστος Ζαχόπουλος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία από την οποία διαπιστώθηκε πως από την πτώση δεν προκλήθηκαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Το ιατρικό δελτίο που υπογραφεί ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Ράπτης αναφέρει ότι ο ασθενής διεκομίσθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις δυόμισι μετά το μεσημέρι στα επείγοντα περιστατικά. Αμέσως η κατάστασή του κρίθηκε πολύ βαριά, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ο ασθενής διασωληνώθηκε.
Έκτοτε, νοσηλεύεται στην πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, έχοντας μεγάλη απώλεια αίματος και ασταθή κατάσταση, καθώς εμφανίζει πολλαπλά κατάγματα πλευρών, πυέλου, ωμοπλάτης και κάτω άκρων.
Οι γιατροί εκτιμούν την κατάσταση ως ιδιαιτέρως σοβαρή, παρακολουθούν τον ασθενή με στόχο να τον κρατήσουν στη ζωή. Φθάνοντας στον Ευαγγελισμό, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι «η κατάσταση του κ. Ζαχόπουλου είναι καλύτερη απ΄ ότι φοβόμουν».
Ο κ. Ζαχόπουλος υπηρέτησε στη θέση του γγ του ΥΠΠΟ από τον Μάρτιο του 2004. Αργά το βράδυ της Τρίτης υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.
Ο κ. Ζαχόπουλος επικαλέστηκε λόγους υγείας για την παραίτησή του, αν και στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟ δεν αναφέρεται κανένα αίτιο.
Πάντως, μετά την υποβολή της παραίτησης ο κ. Ζαχόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για βραχεία νοσηλεία λόγω υπερτασικού επεισοδίου.
Στην ιδιόχειρη επιστολή παραίτησης του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, Χρήστου Ζαχόπουλου, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Μ. Λιάπη, στις 19 Δεκεμβρίου, με την οποία επικαλείται λόγους υγείας, δημοσιοποίησε απόψε το υπουργείο Πολιτισμού. Το περιεχόμενό της είναι το εξής:
«Σας υποβάλλω την παραίτησή μου. Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να ασκώ τα καθήκοντά μου με την αφοσίωση και αποτελεσματικότητα που απαιτεί το λειτούργημα αυτό. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε, καθώς και για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε σχετικά: «Όταν κάποιος φτάνει να κάνει το απονενοημένο διάβημα δημιουργείται ένα μεγάλο γιατί. Για την κατάσταση της υγείας του γνωρίζετε. Ελπίζουμε οι έρευνες να δώσουν απαντήσεις.»
Όσο αφορά την διαδοχή του, αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του. Κατά πληροφορίες, τη θέση αναμένεται να αναλάβει ο δικηγόρος Αγγελος Ανδρουλιδάκης.

Σενάρια

-Η βουτιά Ζαχόπουλου στο κενό κρύβει πολύ παρασκήνιο. Ο Χ. Ζαχόπουλος ήταν αντικείμενο εκβιασμού το τελευταίο διάστημα από μια γυναίκα – συνεργάτη του στο υπουργείο Πολιτισμού.
Με τη γυναίκα αυτή είχε οικονομικές συναλλαγές, για θέματα του υπουργείου, που δεν ήταν νόμιμες. Η γυναίκα αυτή είχε φροντίσει όμως να κρατήσει “στοιχεία”. Επίσης είχε κασέτα στην οποία είχε “γράψει” προσωπικές τους στιγμές. Και με αυτά τον εκβίαζε επειδή διαφώνησαν και θεωρούσε ότι την είχε “ρίξει” στην “μοιρασιά.
Οταν η υπόθεση έγινε αναλυτικά γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κ. Καραμανλής έδωσε το πράσινο φως για την απομάκρυνσή του από τη θέση του γενικού γραμματέα που κατείχε από το 2004.

-“Με φάγανε” φώναξε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα βρισκόταν μαζί του στενή του συνεργάτης, την οποία κάτω περίμενε Ι.Χ. πολυτελές αυτοκίνητο. Ερευνάται αν πρόκειται για την μοιραία γυναίκα που είχε την κασέτα και τον εκβίαζε.
Η περίφημη κασέτα, βρίσκεται και στα χέρια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος ετοιμαζόταν να την βγάλει στον αέρα τις επόμενες ημέρες, από την εφημερίδα ή την εκπομπή του. Πιθανότατα την Κυριακή.
Αυτό το έμαθε ο Χρ. Ζαχόπουλος. Το στοιχείο αυτό ίσως και να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενέργεια του.

-Αυτό που φοβίζει βουλευτές της ΝΔ είναι η στενή σχέση του ζεύγους Καραμανλή με τον Χρ. Ζαχόπουλο και η ασυλία που διέθετε όλο αυτό το διάστημα μέχρι που το γυαλί έσπασε λίγες μέρες πριν κάνει την απόπειρα αυτοκτονίας. Και καταλογίζουν επικοινωνιακές ευθύνες… για τον χειρισμό του θέματος Ζαχόπουλου, σε υψηλά ιστάμενους… γκουρού της επικοινωνίας…
Κατά τα άλλα, λέτε η απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου να ανοίξει τις πληγές της Νέας Δημοκρατίας και να τροφοδοτήσει τα προσωπικά μαχαιρώματα;

-Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη από τη Βουλή. «Εύχομαι να εύχονται όλοι να αποκατασταθεί η υγεία του κ. Ζαχόπουλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου