ΤΟΠΙΚΑ

Εργασία μαθητών για τους ποδηλατόδρομους

εργασία-μαθητών-για-τους-ποδηλατόδρο-795405

Ηρθε ο καιρός να παρέμβει ο δήμος… παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς, την Τετάρτη το μεσημέρι, στο κτίριο Στρεφτάρη, όπου τον επισκέφθηκαν οι 23 μαθητές της Ε’ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου Ολγα Πηλείδου και το δάσκαλό τους Αποστόλη Αγγελόπουλο.

Στη συνάντηση οι μαθητές παρουσίασαν τα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν στην περιοχή του σχολείου τους, για την κατάσταση και τη χρήση των ποδηλατοδρόμων. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή», το οποίο διδάσκει η Διευθύντρια του σχολείου κ.Πηλείδου και με θέμα της εργασίας: «Είμαστε όλοι πολίτες – Είναι και δική μας δουλειά», τα παιδιά έδωσαν τη δική τους οπτική για την ασφάλεια των ποδηλατοδρόμων, όπως αυτοί είναι σήμερα.

Μίλησαν για το τι πρέπει να γίνει, έδειξαν τις φωτογραφίες τους, οι οποίες τεκμηριώνουν την αδιαφορία των συμπολιτών μας που αφήνουν αυτοκίνητα και μηχανάκια μέσα στους ποδηλατοδρόμους, αλλά και την ευθύνη του Δήμου που επιτρέπει την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων μέσα σ’ αυτούς.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσάς δήλωσε:

«Είναι λυπηρό που από άστοχες επιλογές στην κατασκευή των ποδηλατοδρόμων, αλλά και από τη μη σωστή συμπεριφορά των συμπολιτών μας, όπως και του Δήμου, κάποιες φορές ένα απλό θέμα, σαν αυτό της χρήσης των ποδηλατοδρόμων, γίνεται σημαντικό πρόβλημα. Εχει έρθει ο καιρός ο Δήμος να παρέμβει. Είναι παρήγορο όμως το γεγονός ότι παιδιά του δημοτικού θέλησαν με την μελέτη αυτή να μας δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα. Η έρευνα των παιδιών που, αυτή καθ’ αυτή, δίνει το μέτρο της ευαισθητοποίησής τους και είναι ένα καλό σημάδι για την κοινωνία μας, μας υποχρεώνει να δράσουμε γρήγορα κι αποτελεσματικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου