ΤΟΠΙΚΑ

Zητούν την έκπτωσή του από την προεδρία

zητούν-την-έκπτωσή-του-από-την-προεδρία-851206

Εξηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστικού ΚΤΕΛ για το θέμα της φερόμενης δωροδοκίας του τέως Αντινομάρχη Κ. Γκαβόπουλου από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Θαν. Κραβαρίτη ζητούν με αίτησή τους μέτοχοι της Κοινοπραξίας, που εκπροσωπούν περισσότερο από το ½ του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, όπως ορίζει ο Νόμος. Οι εξηγήσεις ζητείται να δοθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.
Επίσης οι ίδιοι μέτοχοι ζητούν να εισαχθεί στη Γενική Συνέλευση ως θέμα η άρση εμπιστοσύνης και η ανάκληση του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. και άμεση διενέργεια ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα η δήλωση των μετόχων που ζητούν να εισαχθούν και να συζητηθούν τα δύο παραπάνω συμπληρωματικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της από 30.11.2007 και 28.12.2007 7ης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το νόμο, άρθρο 39 παρ. 2 Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει και τo Καταστατικό της Εταιρείας, οι παρακάτω υπογράφοντες μέτοχοι εκπροσωπούντος το 1/20 τουλάχιστον του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μας, έχοντας υπόψη: α) την από 11-12-2007 σχετική αίτησή μας προς το Δ.Σ. της Εταιρείας και β) το από 17-12-2007 έγγραφο της τελευταίας, με το οποίο δηλώνεται άρνηση δημοσίευσης- της παρούσας, με μέριμνα του Δ.Σ., καλούμε τούς κ.κ. Μετόχους της «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.» σε συζήτηση και λήψη απόφασης και των παρακάτω (συμπληρωματικών ως προς την ημερήσια διάταξη της 7ης έκτακτης γενικής συνέλευσης Μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιείται. κατόπιν διακοπής, την 28η Δεκεμβρίου 2007 ήμερα Παρασκευή και ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μαγνησίας «A.N.E.M.» στην οδό Λαρίσης 215) θεμάτων Ημερήσιας – Διάταξης.
α. Ενημέρωση, παροχή εξηγήσεων εκ τον Δ.Σ. για το θέμα της φερόμενης δωροδοκίας του τ. αντινομάρχη από τον Πρόεδρο της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.
β. Άρση εμπιστοσύνης και ανάκληση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ BOΛOΥ Α.Ε. καθώς και άμεση διενέργεια ψηφοφορίας για την εκλογή και ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Κάθε Μέτοχος που επιθυμεί να μετάσχει στην 7η έκτακτη γενική συνέλευση οφείλει να καταθέσει τις μετοχές του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα λειτουργεί νόμιμα στην έδρα της Εταιρείας και να υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης καθώς και το τυχόν έγγραφο αντιπροσώπευσής του στα Γραφεία της Εταιρείας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της 7ης (Έκτακτης) Γενικής Συνέλευσης.»

Καμία
“συμφωνία
κυρίων…”
Εξάλλου από τον πρόεδρο της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. κ. Θαν. Κραβαρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω διάψευση – ανακοίνωση αναφορικά με τα χρήματα που οφείλονται στο Αστικό ΚΤΕΛ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δήμο Βόλου για τη μεταφορά δημοτών στις περιαστικές παραλίες το καλοκαίρι του 2006.
Η ανακοίνωση του κ. Κραβαρίτη έχει ως εξής:
«Μετά από πληροφόρηση που είχαμε σχετικά με δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Βόλου – στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -περί δήθεν συμφωνίας μας για τη μη πληρωμή των Υπηρεσιών μας που αφορούν στη μίσθωση από το Δήμο Βόλου Λεωφορείων για τη μεταφορά των Δημοτών στις περιαστικές παραλίες, εμφατικά επισημαίνουμε ότι ουδεμία σχετική «συμφωνία» υπήρξε (και βέβαια ούτε θα ήταν δυνατό να υπάρξει). Αντίθετα υπήρξαν αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ΔΗ.Τ.Ε.Β. και προσωπική δέσμευση του τότε προέδρου της, ότι η εξόφληση της οφειλής θα γινόταν έως τέλους του έτους 2006, υπόσχεση που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πράξη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου