ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Σε δόσεις θα πάρουν τα οφειλόμενα

δημοσ-βολου-σε-δόσεις-θα-πάρουν-τα-οφε-851206

Σε “δόσεις” θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους σε δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου.
Σήμερα καταβάλλεται μόνο το δώρο των Χριστουγέννων,
ενώ μέχρι τέλους του μήνα και αρχές του 2008 – σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα εξοφληθούν οι αποδοχές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, εκεί όπου αυτά οφείλονται.
Αντιθέτως στη ΔΕΜΕΚΑΒ, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη καθυστέρηση αποπληρωμής, με τους εργαζόμενους από τις προγραμματικές συμβάσεις να μένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, η εξόφληση οφειλομένων θα γίνει σταδιακά.

Σήμερα ο σύλλογος συμβασιούχων στις δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας αναμένεται να προχωρήσει σε καταγραφή όλων των οφειλομένων σε δήμους της Μαγνησίας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και σε άλλους ΟΤΑ της περιοχής.

Χθες εργαζόμενοι της ΔΗΤΕΒ και της ΔΕΜΕΚΑΒ εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, υπογραμμίζοντας το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται από τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ η δημοτική αρχή επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει, έτσι ώστε να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να επιλυθεί το πρόβλημα.
Σήμερα ειδικότερα θα πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι σε όλους τους οργανισμούς του Δήμου Βόλου.
Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα και στις αρχές του νέου χρόνου θα εξοφληθούν οι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στη ΔΗΤΕΒ, ο μήνας Δεκέμβριος στο ΔΗΚΙ, τον ΚΟΔΒ, το ΚΕΜΘ, το ΔΙΕΚ και το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ θα αρχίσει και η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλομένων στη ΔΕΜΕΚΑΒ, όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

«Είναι άχαρο να επαναλαμβάνουμε τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ, καθώς και την αυτονόητη κατανόησή μας στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στους εργαζόμενους στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου επισημαίνεται από το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη.

Ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι προσπάθειές μας για την εφαρμογή της νέας δομής μέσα από την προωθούμενη αναδιάρθρωση των οργανισμών. Σε συνδυασμό, συμπληρώνει ο ίδιος, με την αποπληρωμή των οφειλών και των προστίμων προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που μας κληρονόμησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και για τις οποίες πετύχαμε ρυθμίσεις, θα ομαλοποιηθεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου