ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία με μουσική πορεία διαμαρτυρίας

αυλαία-με-μουσική-πορεία-διαμαρτυρία-851206

Είτε με μαθήματα είτε με εορταστικές εκδηλώσεις ή ακόμη και πορεία διαμαρτυρίας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αποχαιρετούν σήμερα τις σχολικές αίθουσες για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια κλείνουν σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες για τις γιορτινές διακοπές.
Σε Γυμνάσια και Λύκεια στα οποία οι μαθητές λόγω των φετινών πολυήμερων καταλήψεων έχουν χάσει αρκετές ώρες διδασκαλίας, η τελευταία ημέρα πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές θα κυλήσει με μάθημα.
Κατεύθυνση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και των συλλόγων διδασκόντων είναι να γίνουν κανονικά τα μαθήματα, ώστε οι μαθητές να εκμεταλλευτούν όσες περισσότερες ώρες μπορούν στον αγώνα δρόμου για αναπλήρωση των μαθημάτων και οι εορταστικές εκδηλώσεις να περιοριστούν στην τελευταία ή στις δύο τελευταίες ώρες διδασκαλίας.

Πορεία διαμαρτυρίας
Για το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βόλου τα μαθήματα θα σταματήσουν με πορεία διαμαρτυρίας.
Οι μαθητές του Μουσικού, οι οποίοι από τις αρχές της εβδομάδας προχώρησαν σε κατάληψη του διδακτηρίου, ξεκλείδωσαν χθες το βράδυ τα «λουκέτα» και αποφάσισαν σήμερα να βγουν στους δρόμους.
Με αφετηρία το σχολείο τους οι μαθητές θα ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας και από τις οδούς Γιάννη Δήμου, Ιωλκού, Δημητριάδος και Κ. Καρτάλη θα καταλήξουν στον Άγιο Νικόλαο.
Σε ανακοίνωσή του το 15μελες μαθητικό συμβούλιο του σχολείου αναφέρει ότι τρία είναι τα αιτήματα της κατάληψης:
«Θέλουμε να προσλαμβάνονται οι μουσικοί από την αρχή της χρονιάς, γιατί φέτος έχουν χαθεί 450 ώρες περίπου μαθημάτων μουσικών.
Θέλουμε οι Μουσικοί Αγώνες να μην είναι πλέον φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί εδώ και τρία χρόνια. Και τέλος θέλουμε να ανταμειβόμαστε το ίδιο στις πανελλήνιες με μόρια, όπως τα αθλητικά σχολεία, μετά από πανελλήνιες διακρίσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Με αυτά τα αιτήματα προχωρούν σήμερα σε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και προσθέτουν: «Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να αφουγκραστούν τα αιτήματά μας και να φροντίσουν από τώρα και τα επόμενα χρόνια, ώστε να μην χάνονται σημαντικά για εμάς μαθήματα».

Μαθήματα «διατροφής»
Σε ένα άλλο σχολείο, στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκδήλωση με θέμα την διατροφή και τα προϊόντα στη Μαγνησία αλλά και τη μεσογειακή διατροφή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιεί στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου ομάδα 27 μαθητών, με θέμα «Παραδοσιακή και Διαπολιτισμική Διατροφή στο Ν. Μαγνησίας».
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την καθοδήγηση των καθηγητριών Δέσποινας Γιαγουρτά και Ζωής Λεβαντή.
Στη σημερινή εκδήλωση, στις 11.45 π.μ., στο Γυμναστήριο του σχολείου, κύριος εισηγητής θα είναι ο συγγραφέας Άρης Βολιώτης.
Οι μαθητές θα συμμετέχουν με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Θα προβληθούν διαφάνειες, ενώ η χορωδία του σχολείου με γιορτινά τραγούδια θα συμμετέχει στην εκδήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου