ΤΟΠΙΚΑ

Αθίγγανοι-μαγνήτης χαλκού…

αθίγγανοι-μαγνήτης-χαλκού-795770

Ούτε κατσαρόλα δεν άφησε στη θέση της, αναζητώντας τον χαλκό ομάδα αθιγγάνων. Μετακινήθηκαν από τους Σοφάδες με δύο ΙΧ φορτηγά, φορτώνοντας ό,τι σιδερένιο έβρισκαν στο πέρασμά τους. Ενας από τους σταθμούς της περιοδείας τους… οι Μηλιές, όπου εξαφάνισαν από δύο εξοχικές κατοικίες οτιδήποτε γυάλιζε στο μάτι.

Ντάτσουν, χαλκοθήρες και κλοπιμαία έπεσαν όλοι μαζί στα χέρια αστυνομικών του προχθές το μεσημέρι. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος συνέλαβαν πέντε Ρομά, ηλικίας 24, 34, 33, 26 και 20 ετών, για κλοπή.

Η σύλληψή τους έγινε κοντά στις Μηλιές, όταν αστυνομικοί κατέλαβαν τους πέντε αθιγγάνους να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και να μεταφέρουν μ’ αυτά μεγάλες ποσότητες διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων και τους συνέλαβαν.

Ο έλεγχος στις καρότσες των αγροτικών οχημάτων έδειξε ότι είχαν αρπάξει από μαγειρικά σκεύη μέχρι εξωλέμβια μηχανή, καπό αυτοκινήτου και ζάντα από ρόδα μοτοσικλέτας.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: μία εξωλέμβια μηχανή, μία μεταλλική δεξαμενή νερού, τρεις αντλίες νερού (η μία βενζινοκίνητη κι οι άλλες δύο χειροκίνητες), 20 σιδερογωνίες (πάσσαλοι), δύο μεταλλικοί κώνοι, ένα παλιό υνί (αλέτρι), διάφορα παλαιά σίδερα (μπετόβεργες και σύρματα), ένα ψαλίδι οικοδομικό για μπετοσίδερα, ένας μεταλλικός κόφτης (σκύλα), ένα καπό αυτοκινήτου, μία ρόδα με μπροστινή ζάντα μοτοσικλέτας, δύο καρότσια, μία λάμπα πετρελαίου και διάφορα μαγειρικά σκεύη (τέσσερις κατσαρόλες, δύο καζάνια χάλκινα και μία συσκευή υγραερίου για μαγείρεμα).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της τέλεσης των κλοπών.

Από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει τα κλοπιμαία από δύο εξοχικές κατοικίες, ιδιοκτησίας 83χρονης ημεδαπής και 65χρονου ημεδαπού αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε περαιτέρω ότι οι πέντε συλληφθέντες, μετέβησαν από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών Μαγνησίας, προκειμένου να διαπράξουν κλοπές μεταλλικών αντικειμένων και στη συνέχεια να τα διαθέσουν προς πώληση σε εταιρεία ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μετάλλων (σκραπ).

Το αδιαχώρητο στα Δικαστήρια

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν για την απολογία τους στον Ανακριτή. Στους διαδρόμους των Δικαστηρίων του Βόλου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από συγγενείς τους που έσπευσαν για συμπαράσταση…

Η αστυνομία διερευνά την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη κι άλλων παρόμοιων αδικημάτων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου