ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη αγροτοδιατροφικού τομέα

στήριξη-αγροτοδιατροφικού-τομέα-795870

Eαν δεν αλλάξει η πολιτική των υποσχέσεων στον αγροτικό τομέα, οι αγρότες πολύ σύντομα θα ξαναβγούν στους δρόμους εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες στο Βόλο.

Ο κ. Αποστόλου μαζί με το βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος χθες το βράδυ παρουσίασαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αγροτικά και δεσμεύτηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις διεκδικήσεις τους προκειμένου να «αναγεννηθεί» ο αγροτικός τομέας.

Ο βουλευτής Εύβοιας, που είναι υπεύθυνος της επιτροπής ελέγχου του κυβερνητικού έργου του υπουργείου Ανάπτυξης, στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- όπως ανέφερε- στηρίζεται στο γεγονός ότι η χώρα πρέπει να καλύψεις τις αγροτοδιατροφικές της ανάγκες και έχει προβλέψει τη διαδικασία από την παραγωγή μέχρι να φτάσουν τα τρόφιμα στα ράφια των σημείων πώλησης, για την αγορά τους στο καλάθι της νοικοκυράς. Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Ε.Ε., κυρίως λόγω του ΦΠΑ και του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης».

Συνεχίζοντας δε τόνισε ότι η Ελλάδα από αγροτική χώρα μετατράπηκε σε αιμορραγική εισαγωγική χώρα, με το έλλειψε του εμπορικού ισοζυγίου να είναι πάνω από 3 δις ευρώ συμπληρώνοντας παράλληλα αναφορικά για τη νέα ΚΑΠ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει πρόταση για σύνδεση της παραγωγής με τις επιδοτήσεις.

Ο κ. Αποστόλου εκτίμησε επίσης ότι εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες το μέλλον θα είναι ζοφερό για τον αγροτικό τομέα καθώς το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί, κατά 50% σε σχέση με τους αγρότες στην Ε.Ε.

Στην τοποθέτησή του , ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε στην σκληρή πραγματικότητα που έφερε το μνημόνιο για τους αγρότες και κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση ότι εφάρμοσε πολιτική μηδενικής ανοχής, για ένα σημαντικό κοινωνικό στρώμα όπως είναι οι αγρότες.

Επέκρινε δε την πολιτική που ακολουθήθηκε με την ΑΤΕ, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος καταγγέλλοντας ότι αυτή η τακτική οδηγεί τον αγροτικό κόσμο με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου