ΤΟΠΙΚΑ

Δοκιμές… και φιλικά στον Ολυμπιακό που θα περιμένει τα επίσημα το Γενάρη

δοκιμές-και-φιλικά-στον-ολυμπιακό-π-851206

Οριστικά το νέο χρόνο θα περιμένει ο ΑΣΚ Ολυμπιακός να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις και να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ τώρα άρχισε δοκιμές παικτών και συνεχίζει τα φιλικά…
Ανένδοτοι και σταθεροί παραμένουν στις θέσεις τους αλλά και την διαμαρτυρία τους προς την Σούπερ Λίγκα οι ιθύνοντες της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής. Η αναστολή των πρωταθλημάτων των συγκεκριμένων κατηγοριών θα συνεχιστεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς αυτό αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της Πέμπτης.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Π. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση αναστολής των Πρωταθλημάτων. Ταυτόχρονα αποφάσισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Οικονομικής διεκδίκησης από τη SUPER LEAGUE. Για τον συντονισμό των ενεργειών ορίστηκε επιτροπή» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων είναι αυτή της 6ης Ιανουαρίου 2008.
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 40 μέρες που δεν έχει αγωνισθεί στο πρωτάθλημα, αλλά η ουσία είναι ότι μετά από 8 αγωνιστικές παραμένει χωρίς νίκη…
Πολλές φορές έχει κάνει λόγο για νέα αρχή, αλλά είναι συνεχώς στην αναμονή τόσο στο να πανηγυρίσει μια επίσημη νίκη, αφού και ο νεαρός προπονητής Αναστάσιος (Σούλης) Παπαδόπουλος έχει νίκες μόνο σε φιλικά και μάλιστα με ομάδες Γ’ εθνικής που συνεχίζονται ενώ άρχισαν… και δοκιμές!!!
Στην χθεσινή προπόνηση έδωσε το παρών ο Καμερουνέζος μέσος Ζαν Ντενί Ουάνγκα, που ήρθε πριν 10 χρόνια στην Ελλάδα, παίζοντας σε Παναργειακό, Πανελευσινιακό, Αχαρναϊκό, στο Αιγάλεω και στην Καλλιθέα στην Α’ Εθνική και τελευταία 2 ματς στα Τρίκαλα (2006).
Ο Ουάνγκα έχει δείξει καλά στοιχεία στο παρελθόν και πριν από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε, ενώ από το καλοκαίρι προσπαθούσε χωρίς να τα καταφέρει να βρει ομάδα. Πιθανόν ο Καμερουνέζος θα δοκιμασθεί και στο Κυριακάτικο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό.
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν δεκτή την πρόταση που τους έκανε η συμπολίτισσα Νίκη και έτσι στις 3 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό οι δυο τους έχουν την ευκαιρία να κοντραριστούν έστω και σε φιλικό επίπεδο. Για την κυριακάτικη αναμέτρηση δεν υπολογίζεται φυσικά ο Φλώρος που εγχειρίσθηκε την Τρίτη, αλλά και ο Μίτροφ που έχει ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο Πάντως πέραν των τραυματιών είναι πολύ πιθανό να προφυλαχθούν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είναι εκατό τοις εκατό έτοιμοι. Σε αυτούς βρίσκεται ο Γιάννης Τσάγγαρης, που επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά και οι Πέτρος Κοντέων, Βασίλης Σκαρλάτος, που έχουν αποθεραπευθεί και ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Παράλληλα επέστρεψε και ο Γεράσιμος Χαϊκάλης που πάντως η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους θα είμαι από το Γενάρη.
Ο ΑΣΚ Ολυμπιακός, που στις 29 ή 30 του μήνα ίσως παίξει και με τον Εθνικό Ολυμπιακό, είναι εδώ και καιρό σε αναζήτηση ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα θα πρέπει στα επόμενα παιγνίδια, με αρχή κόντρα στον Πιερικό, να πάρει βαθμούς και νίκες, αφού έχει μείνει αρκετά πίσω και (παρ’ ότι κάποια άλλα αποτελέσματα τον ευνόησαν) και για να μην μεγαλώσει πολύ η διαφορά με τη ζώνη παραμονής πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ξεπεράσει κάποιες ομάδες και κυρίως να πάρει πάνω του.
Η ενίσχυση θεωρείται απαραίτητη και ήδη έχει ξεκινήσει…
Ήδη αποκτήθηκε ο Κώστας Μάγγος, ένας έμπειρος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει έως αμυντικό χαφ, ενώ μετά τον τραυματισμό του Φλώρου η ερυθρόλευκη ΠΑΕ θα κινηθεί για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής στην μεταγραφική περίοδο, αφού από τον Αύγουστο είναι εκτός και ο Δημήτρης Ακπαρίδης που θα επανέλθει το Φεβρουάριο!!! Ένα όνομα αμυντικού που ακούστηκε ήταν αυτό του Τάσου Παστού από τον Λεβαδειακό, αλλά στον ΑΣΚ περιμένουν και την τυχόν συνεργασία με τον Εθνικό Ολυμπιακό, που θα φέρει ίσως και ανταλλαγή παικτών . Στην ομάδα της Γ’ Εθνικής υπάρχουν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές και στην πρώτη κλίμακα ενδιαφέροντος είναι ο Σάβαλα και ο γκολκίπερ Καραναστάσης, που θα καλύψει την «φυγή» του Πέικοφ…
Μετά τους Πέικοφ, Ξαντινίδη και Μηλιώτη, ο Βούλγαρος Ζντράφκο Στάνκοφ και ο Ελληνοαυστραλος Τόνι Χατζής, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι επόμενοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου