ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο «μαμούθ» για την Αργώ

πρόστιμο-μαμούθ-για-την-αργώ-851206

Μείζον πολιτικό θέμα ενέσκηψε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όταν ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης προχθές το βράδυ στη συζήτηση για τα οικονομικά της ΔΗΤΕΒ αποκάλυψε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο επέβαλε νέο πρόστιμο στην επιχείρηση για την τσιμεντένια κατασκευή στην τέντα που φυλάσσεται η Αργώ, μετά από καταγγελία του κ. Γούσιου. Χθες αργά το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΤΕΒ έφτασε και εγγράφως το πρόστιμο ύψους συνολικά 20.000 ευρώ.
Στο επίσημο ημερολόγιο συμβάντων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που υπογράφεται από το Κεντρικό Λιμενάρχη κ. Δημήτρη Τσικόγια στις 17/10/2007, είναι σαφή τα όσα καταγράφονται: «Την έναντι ώρα (14.30 μ.μ.) κλιμάκιο στελεχών του Κ.Λ. Βόλου μετέβη μετά από σχετική καταγγελία του κ. Γούσιου Ευάγγελου του Χρήστου, πρώην προέδρου της ΔΗΤΕΒ, στην περιοχή Πευκάκια και συγκεκριμένα στον χώρο κατασκευής- στέγασης της Αργούς και διαπίστωσε ότι περιμετρικά της παλαιάς κατασκευής υπάρχει νέα υπερυψωμένη τσιμεντένια κατασκευή επί της οποίας εδράζονται σιδερένιοι δοκοί και τα ανωτέρω καλύπτονται από τέντα. Από την Υπηρεσία μας θα κινηθεί ανάλογη διοικητική και ποινική διαδικασία».
«Λυπούμαι πολύ γι’ αυτό, κύριε Μήτρου, επισήμανε ο Αλέκος Βούλγαρης και ζήτησε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να πάρει θέση στο θέμα.
Ο κ. Μήτρου λίγο αργότερα υποστήριζε ότι δεν πρόκειται για καταγγελία, αλλά ότι ο κ. Γούσιος κλήθηκε εκείνη την ημέρα για κατάθεση για προηγούμενο πρόστιμο της Αργούς και μέρος της κατάθεσής του εκλήφθηκε ως καταγγελία.
Ο δήμαρχος Βόλου επανήλθε χθες στο θέμα, θέτοντας ζήτημα για την καταγγελία αυτή καθ’ αυτή, καθώς προκύπτει «μείζον πολιτικό ζήτημα» και κατέθεσε στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου το επίσημο ημερολόγιο συμβάντων του Κεντρικού Λιμεναρχείου που απεστάλη στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με το οποίο μετά από την εν λόγω καταγγελία έγινε αυτοψία στο χώρο και κινήθηκε η σχετική διαδικασία επιβολής προστίμου.

Απάντηση
Γούσιου
Αργά χθες το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Βαγγέλης Γούσιος με αφορμή το θέμα που ανέκυψε απάντησε τα εξής:
“Το Λιμεναρχείο μετά από Εισαγγελική εντολή με κάλεσε σαν κατηγορούμενο στις 25 Μαΐου του 2007 και έδωσα κατάθεση στην οποία μεταξύ άλλων επισήμανα ότι για την κατασκευή στην περιοχή Πευκακίων υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις από τον Ιούλιο του 2004 από το ΚΑΣ και από το αρμόδιο Υπουργείο.
Κλήθηκα εκ νέου στις 17 Οκτωβρίου για συμπληρωματική κατάθεση και ενώ η τέντα που είχε στηθεί είχε αποξηλωθεί και νέα τέντα είχε πακτωθεί πάνω σε τοιχίο από μπετό.
Περιορίστηκα να δηλώσω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις εν λόγω κατασκευές και με ό,τι άλλο ενδεχομένως συμβαίνει στο χώρο, αφού από 1-1-2007 δεν είμαι πλέον πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ.
Είναι τουλάχιστον γραφική η προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή για τη μη ανάληψη της ευθύνης και την μεταφορά αυτής σε “συνήθεις ύποπτους”, επισημαίνει στην απάντησή του ο κ. Γούσιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου