ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερα από 1.750 βιογραφικά για 35 θέσεις εργασίας!!!

περισσότερα-από-1-750-βιογραφικά-για-35-θέσε-798266

Ούτε εκατό, ούτε διακόσια, ούτε καν 1.000 αλλά περισσότερα από 1.750 βιογραφικά έχουν σταλεί στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στην ΒΙ.ΠΕ, για την νέα πτέρυγα παστερίωσης και εμφιάλωσης που αναμένεται να μπει σε λειτουργία σε περίπου 3 μήνες, την στιγμή που οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να προσφέρει η επιχείρηση το επόμενο διάστημα δεν θα ξεπεράσουν τις 35, γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αγωνία χιλιάδων ανέργων για μια δουλειά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Παρότι οι 35 θέσεις εργασίας για την νέα πτέρυγα της ΕΒΟΛ, έχουν να κάνουν με την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου έχουν σπεύσει δεκάδες νέοι άνθρωποι με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες κάνοντας στην «άκρη» τα όνειρα τους για καριέρα στον τομέα που σπούδασαν προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν μισθό.

Μάλιστα μέχρι την λειτουργία της νέας πτέρυγας παστερίωσης και εμφιάλωσης του εργοστασίου γάλακτος, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου 3 μήνες το εργοστάσιο θα δέχεται βιογραφικά σημειώματα ανέργων, άρα πολύ πιθανόν είναι ο αριθμός των βιογραφικών να αγγίξει τα 2.000.

Για αυτήν την κατάσταση ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «αισθάνομαι άσχημα για την πληθώρα βιογραφικών που λάβαμε διότι αντιλαμβάνομαι ότι η δική μου γενιά δεν κατάφερε να διασφαλίσει στους νέους το δικαίωμα στην εργασία. Συγκεκριμένα η νέα πτέρυγα θα προσφέρει συνολικά 35 θέσεις εργασίας στην παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και γι’ αυτές τις θέσεις έχουν έρθει νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες και από την άλλη πλευρά ζητάνε δουλειά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δυσκολεύονται να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Αυτή η κατάσταση μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει. Μακάρι να είχαμε θέσεις εργασίες για περισσότερα άτομα».

Η νέα πτέρυγα παστερίωσης και εμφιάλωσης του εργοστασίου γάλακτος δυναμικότητας 100 τόνων το οκτάωρο υλοποιείται με το επενδυτικό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» συνολικής αξίας 6.500.000,00 ευρώ.

Τέλος ο κ. Πρίντζος αναφέρει ότι θα είναι ένα έργο ιστορικής σημασίας για την Συνεταιριστική Οργάνωση, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει πρότυπο σύγχρονης Γαλακτοβιομηχανίας που θα συμβάλει αποτελεσματικό στη βελτίωση των ήδη παραγόμενων προϊόντων καθώς και στην δημιουργία νέων και σύμφωνα με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Να τονισθεί ότι το έργο κατασκευάζεται χωρίς δανεισμό με ίδια κεφάλαια της ΕΑΣ Βόλου και την επιδότηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου